Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pārliecinošā uzvarā LČ regbijā-15 pār lāčiem "Livonia" regbisti gūst pāri par 100 punktiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pārliecinošā uzvarā LČ regbijā-15 pār lāčiem "Livonia" regbisti gūst pāri par 100 punktiem
"Livonia" regbisti (melnajos tērpos) uzbrukumā. Foto: Ģirts Kehris.

Vakar, 31. maijā, lieliskajā Upesciema stadionā Garkalnes “Livonia” regbisti Latvijas čempionāta regbijs-15 spēlē uzņēma “Lāči/MŪKU SALA” komandu un svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru, gūstot vairāk nekā simts punktus un uzveicot pretiniekus ar milzīgu pārsvaru – 101:10 (46:0).

Daudzkārtējā Latvijas čempione un pašreizējā vicečempione “Livonia” šī gada čempionātu regbijā-15 ir iesākusi sekmīgi, uzvarot visās līdzšinējās spēlēs. Vispirms aprīļa vidū sezonas pirmajā spēlē pārliecinoši ar 62:7 tika pieveikta Valmieras “Fēnikss” komanda, tad mēnesi vēlāk maijā vidū otrajā puslaikā tika panākts izšķirošais pārsvars pār sīkstajiem bronzas medaļas ieguvējiem “Ežiem” un izcīnīta vēl viena pārliecinoša uzvara ar 59:18. Vakar Latvijas labākajā regbija stadionā Upesciemā uzvaru gājiens tika turpināts, tiekot pie gaidītā panākuma, turklāt ar ļoti milzīgu pārsvaru.

Pirmajās divās spēlēs “Livonia” komanda parādīja labu sniegumu un guva pārliecinošas uzvaras, un arī vakardienas spēlē Baltijas Top līgas finālistiem bija gaidāms panākums ar lielu pārsvaru. Livoniešiem izdevās sasniegt rezultatīvas basketbola spēles cienīgu rezultātu jeb gūt pāri par simts punktiem. Piezemējumus “Livonia” rindās izdarīja deviņi dažādi spēlētāji, bet diviem – Edgaram Vasiljevam un Gļebam Vorobjovam – tas izdevās trīs reizes katram.

Šāds ļoti liels pārsvars nav nekāds pārsteigums, jo, lai arī abu komandu pagājušā gada čempionāta otrā spēle beidzās ar 45:10 “Livonia” labā, tomēr pirmajā spēlē pērn tika fiksēts pat vēl lielāks rezultāts – 127:3.

Šogad pēc jaunās sistēmas, kur katra komandu ar katru spēlē tikai vienu reizi, nav jau tik būtiski ar cik lielu pārsvaru tiek pieveikti pārējie pretinieki – vai ar 30, 50 vai 100 punktu pārsvaru, jo galvenais, protams, ir divu labāko komandu – “Livonia” un “Miesnieki” spēle, kas notiks nākamo trešdien Baldonē un kurā noskaidrosies šī gada Latvijas čempioni.

“Livonia” galvenais treneris Mārcis Rullis: “Izmantojām šo spēli kā labu treniņu nākamās trešdienas izšķirošajai cīņai. Izpildījām taktiskos uzdevumus. Pirmās 30 minūtes tas labi strādāja, bet vēlāk, kad notika maiņas, uzdevumu izpilde nedaudz pajuka.”

Arī “Livonia” trenera asistents, Donovans Du Rands (Dienvidāfrika) norāda, ka šī bijusi laba treniņspēle: “Mums bija vairākas regbijs-7 spēles, tāpēc ļoti labi, ka vakar varējām Latvijas čempionāta spēli regbijā-15 aizvadīt ar “Lāči” komandu, lai varētu sagatavoties spēlei pret “Miesniekiem”. Vakardienas spēle bija labs treniņš, lai mēģinātu pārkvalificēties, un puišiem tas labi izdevās. Jaunie spēlētāji ļoti rūpīgi klausās norādījumos un tos izpilda. Tas priecē,” jaunos spēlētājus uzslavē Du Rands.

Dienvidāfrikas speciālists atzīst, ka spēlē ar “Lāčiem” ļoti labi nostrādājis uzbrukums, bet nav sanācis kārtīgi pārbaudīt aizsardzību: “Uzbrukumā mums vakardienas spēlē viss ļoti labi sanāca. Paveicām, ko vēlējāmies. Pretinieks mums neļāva pārbaudīt aizsardzību. Ne tik labi nospēlējām aizsardzībā spēles beigās, kad ļāvām lāčiem veikt piezemējumu. Tā kā bija liels pārsvars, varējām veikt maiņas, dodot iespējas citiem jaunajiem spēlētājiem gūt pieredzi.”