Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunie šahisti Eiropas čempionātā būtiski paaugstina reitinga punktu skaitu

Rolands Eliņš

Latvijas jaunie šahisti Eiropas čempionātā būtiski paaugstina reitinga punktu skaitu
Vsevelods Semjonovs
Publicitātes foto

Pēc nospēlētām deviņām kārtām Eiropas jauniešu čempionātā, kurš notika Gruzijā, šahā Latvijas jaunie šahisti būtiski palielinājuši savu reitinga punktu skaitu.

Visvairāk reitinga punktus (+100) izdevies iegūt Vsevolodam Semjonovam U14 grupā. Pēc tam seko Aleksis Vīns U18 grupā ar (+74) reitinga punktiem, Danils Horobrijs U10 grupā ar (+62) un Aleksands Jazdanovs U12 grupā ar (+61) reitinga punktu. Attiecīgi šobrīd V. Semjonova reitings ir 1766 punkti savā vecuma grupā, A. Vīna reitings 1925 punkti, D. Horobrija 1663, A. Jazdanova 1812 reitinga punkti.

Savukārt Dmitrijs Tokranovam U16 grupā šis turnīrs nepavisam nebija veiksmīgs, būtiski zaudējot reitinga punktus, šahists ierindojās 37. vietā no 89 dalībniekiem. Uzvaras iespēja pēdējā kārtā vēl deva cerību pat pie zaudētiem reitinga punktiem ieņemt respektablo 15. vietu, bet diemžēl tika piedzīvots zaudējums.

Bet Iļja Semjonovs U12 grupā, kurš čempionāta vidū, piedzīvojot trīs uzvaras četrās kārtās, bija rezultatīvākais no Latvijas jauniešiem un ierindojās 25. vietā savā vecuma grupā, tomēr atlikušajās kārtās piedzīvotie divi zaudējumi starp divām uzvarām ļāva ierindoties vairs tikai 45. vietā.

Eiropas junioru čempionāts šahā Gruzijas pilsētā Batumi noslēdzās vakar. Kā jau tika ziņots, čempionāts sākās 19. oktobrī. Latviju Eiropas junioru čempionātā pārstāvēja 15 jaunie šahisti vecumā no 8 līdz astoņpadsmit gadiem (U8- U18) starp 989 spēlētājiem no 45 Eiropas valstīm.

Par Latvijas Šaha federāciju
Latvijas Šaha federācija ir Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) un Eiropas Šaha savienības (ECU) biedre. Latvijā ir 448 šahisti ar starptautisko reitingu un 1560 nacionālo reitingu.

Valstu starptautiskā sarakstā Latvija vīrieši ir 33., bet sievietes 28.vietā. Latvijas šahisti piedalās nozīmīgās pasaules un Eiropas sacensībās – Pasaules šaha olimpiāde, Pasaules prāta spēles, pasaules un Eiropas komandu čempionātos, Eiropas jauniešu un pieaugušo čempionātos.

Informāciju sagatavoja:
Iveta Balode