Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

"Masters" finālā negaidītā vadībā itāļu šahists Karuana

Jānis Pārums

"Masters" finālā negaidītā vadībā itāļu šahists Karuana
Magnuss Karlsens un Fabians Karuana
Foto: chessdom.com

Brazīlijas pilsētā Sanpaulu notiekošajā "Masters" šaha finālturnīra pirmajā posmā pēc četrām spēļu kārtām vadību ieguvis Amerikā dzimušais itāļu šahists Fabians Karuana, kurš uzvarējis trīs partijās.

"Masters" finālturnīrā piedalās seši šahisti – pasaules čempions Višvanatans Anands (Indija), FIDE ranga līderis Magnuss Karlsens (Norvēģija), ranga vicelīderis Levons Aronjans (Armēnija), 7. vietā esošais Sergejs Karjakins (Krievija), tikai 51.vietā rangā esošais spānis Fransisko Valeho un jaunākais turnīra dalībnieks Fabians Karuana (Itālija).

Par uzvaru partijā tiek doti trīs punkti, par neizšķirtu dalībnieki nopelna pa punktam, bet zaudējuma gadījumā punkti netiek piešķirti. Finālturnīrs notiek divos posmos – pirmais no 24. līdz 29.septembrim norisinās Sanpaulu (Brazīlija), bet otrais – no 6. līdz 13.oktobrim Bilbao.

Jau pirmajā kārtā par pārsteigumu parūpējās 20 gadus vecais itālis Karuana, kurš FIDE rangā ieņem astoto vietu - viņš piecu stundu un 16 minūšu ilgā partijā pieveica ranga līderi, par diviem gadiem vecāko norvēģi Magnusu Karlsenu. Cīņa noslēdzās 91.gājienā. Nākamajās kārtās Karuana turpināja demonstrēt pārliecinošu sniegumu, pieveicot Karjakinu un Valeho un cīnoties neizšķirti ar Anandu.

Pirms pēdējās Sanpaulu posma kārtas Karuana ir līderis ar 10 punktiem, seko Aronjans ar sešiem, Karlsens ar pieciem un Anands ar četriem. Valeho nopelnījis trīs, Karjakins – divus. Pēdējā kārtā sacentīsies pasaules čempions Anands ar ranga līderi Karlsenu, kā arī abi turnīra līderi Karuana un Aronjans. Turnīra uzvarētājs tiks noskaidrots Sanpaulu un Bilbao posmu summā. Ja pirmo divu vietu īpašniekiem būs vienāds punkts skaits, uzvarētāju abu noskaidros šaha ātrspēlē.

Izmantotie resursi:
Bilbao Masters Final 2012

     [+] [-]

, 2012-09-29 11:20, pirms 12 gadiem
kāpēc tad bildē ir redzams ka Karlsens ir no NOR?

     [+] [-]

, 2012-09-29 11:23, pirms 12 gadiem
Bildê gan Magnus izskatas vairak, ka zem norvegu karoga spele.