Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Latvijas jauktā izlase piedalās bridža pasaules čempionātā Ķīnā

Rolands Eliņš

Latvijas jauktā izlase piedalās bridža pasaules čempionātā Ķīnā
Eiropas čempionātā Lisabonā šī gada februārī - K.Rubins–J.Alfejeva pret Dānijas izlasi. Publicitātes foto

No 14. līdz 28. septembrim Vuhaņā, Ķīnā paralēli Pasaules čempionātam - Bermudas kausam, sieviešu un senioru Pasaules čempionātiem norisinās 1.Pasaules jaukto komandu čempionāts sporta bridžā.

Latvijas izlasi sacensībās pārstāv Kārlis Rubins–Jeļena Alfejeva un Jānis Bethers–Maija Romanovska. Jauktā izlase ieguva ceļazīmi uz sacensībām šī gada februārī, kad Eiropas jaukto komandu čempionātā izcīnīja sudraba medaļu.

Spēlētāji katru dienu spēlē 3 mačus, katrā pa 16 sadalījumiem. 16.septembrī pēc sešiem nospēlētiem mačiem (kopā no 24) Latvija ierindojas 3.vietā pirms sevis atstājot tikai stiprās Anglijas un Amerikas savienoto valstu I izlases.

Bridžs ir intelektuāla kāršu spēle, kas trenē analītiskās, matemātiskās un loģiskās spējas. Tā trenē uzmanību, atmiņu, domāšanu un spēju sadarboties ar savu partneri. Bridžs ir Latvijā un pasaulē oficiāli atzīts sporta veids.

Informāciju sagatavoja:
Diāna Kampara