Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Vesperis apstiprināts par Pasaules Dambretes federācijas ģenerālsekretāru

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Vesperis apstiprināts par Pasaules Dambretes federācijas ģenerālsekretāru
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

LETA. Latvijas Dambretes federācijas (LDF) valdes priekšsēdētājs Vladislavs Vesperis apstiprināts par Pasaules dambretes federācijas (FMJD) ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāju, ziņo LDF.

Vespera pienākumos ietilps FMJD regulārā starptautiskā komunikācija ar valstu nacionālajām federācijām, FMJD Ģenerālās Asamblejas (ĢA) un Izpildpadomes sanāksmju un dokumentācijas organizēšana, oficiālo FMJD dokumentu izsniegšana FMJD dalībvalstu dambretistiem.

FMJD tika izveidota 1947.gadā un tā apvieno valstu nacionālās dambretes federācijas no Eiropas, Āfrikas, Āzijas, Amerikas un Austrālijas/Okeānijas, kopskaitā pārstāvot 81 valsti. FMJD pašlaik vada 2021.gadā tās ĢA par FMJD prezidentu ievēlētais Polijas pārstāvis Jaceks Pavļickis, tā regulāri organizē pasaules čempionātus jauniešiem, pieaugušajiem un veterāniem, kā arī kopumā vada dambretes sporta attīstību pasaulē.

LDF organizē Latvijas mēroga sacensības jauniešiem un pieaugušajiem, veicina Latvijas sportistu līdzdalību starptautiskajos turnīros ārvalstīs, kā arī aktīvi iesaistās starptautiskajās dambretes aktivitātēs un nodrošina nozīmīgu starptautisko turnīru organizēšanu Latvijā.

Tuvākais lielākais LDF organizētais turnīrs būs Baltijas jauniešu čempionāts simtlauciņu dambretē "Baltic Open Youth Championship 2023", kurš ar Izglītības un zinātnes ministrijas un Jelgavas Domes atbalstu notiks Jelgavā no 25.līdz 27.augustam, tajā piedalīsies Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas labākie dambretisti.

LDF dibināta 1993. gadā, un ir lielākā dambretes sporta veida organizācija Latvijā.

Izmantotie resursi:
LETA