Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti uzvarētāji Latvijas komandu čempionātā 64 lauciņu dambretē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti uzvarētāji Latvijas komandu čempionātā 64 lauciņu dambretē
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Ar astoņu komandu dalību 5.decembrī Rīgā noslēdzās Latvijas komandu čempionāts 64 lauciņu dambretē. Turnīrs pulcināja spēcīgu dalībnieku sastāvu ar vairākiem Nacionālajiem lielmeistariem un Nacionālajiem meistariem kā arī citiem meistarīgiem spēlētājiem.

Sacensības norisinājās ar gājienu izlozi pēc mikromaču principa. Komandai spēlējot pret komandu pie četriem galdiņiem tika izspēlētas pēc riņķa sistēmas septiņas kārtas ar laika kontroli uz partiju katram spēlētājam 7 minūtes + 5 papildus sekundes par katru izdarīto gājienu.

Turnīrā spraigas cīņas starp vadošajām komandām norisinājās jau no paša tā sākuma un bija grūti prognozēt uzvarētājus katrā mačā. Noslēgumā tomēr meistarīgākie izrādījās Bauskas Prātnieka/Mēmeles komandas dalībnieki (Mārtiņš Junkurēns, Guntars Purviņš, Zigmārs Rumbenieks, Reinis Štāls), kuri ar 11 punktiem no 14 iespējamajiem kļuva par 2021.gada valsts čempioniem.

Otro vietu ar iegūtajiem 10 punktiem un saspringtā cīņā pēdējā kārtā izcīnītu uzvaru burtiski izrāva Dobeles Prāta sporta kluba komanda (Jānis Āriņš, Viesturs Štelmahers, Tālivaldis Rūmītis, Andris Lazdiņš). Ar iegūtajiem 9 punktiem trešo un ceturto vietu dalīja dambretes skolas Domātprieks un Baltā Kauliņa komandas, bet tomēr pēc papildus rādītājiem godalgoto trešo vietu izcīnīja dambretes skolas Domātprieks komanda (Roberts Misāns, Guntis Valneris, Marija Magdalēna Nereda, Ernests Kalniņš).

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija