Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Zināmi mūsu pretinieki pasaules čempionātā Romā

Zināmi mūsu pretinieki pasaules čempionātā Romā
Jānis Šmēdiņš
Foto: fivb.org

No 13. – 19. jūnijam Itālijā (Romā) risināsies 2011. gada pasaules čempionāts pludmales volejbolā. Šodien notika turnīra apakšgrupu izloze, kurā savus pretiniekus uzzinājām arī mēs! Jānis un Mārtiņš ielozēti K grupā kopā ar ASV duetu Gibs / Rozentāls, igauņiem Jani / Vesiku un krieviem Prokopjevu / Bogatovu.

Kā vīriešu tā sieviešu turnīrā startēs pa 48 duetiem, kuri šodien tika salozēti 12 apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Pirmajā turnīra kārtā komandas izspēlēs viena apļa turnīru katra ar katru, pēc kura labākās 32 komandas turpinās sacensības pēc vienmīnusa sistēmas.

Pasaules čempionāts risinās ik pa diviem gadiem un 2009. gada čempionātā par čempioniem kļuva vācieši Brinks un Rekermans, kuri finālā apspēlēja Brazīlijas pāri Hārlejs / Alisons.

Ar igauņiem Mārtiņš un Jānis līdz šim spēlējuši divas reizes, abos mačos izcīnot uzvaras. Pirmo reizi tas notika aizvadītās sezonas vienā no Igaunijas čempionāta posmiem, kad mūsējie svinēja uzvaru (2:1), bet otro - PK posmā Norvēģijā - 2:0. Ar krieviem un amerikāņiem līdz šim nav spēlēts.

Izloze kopumā vērtējama kā laba. Mērķis izkļūt no grupas un otrajā kārtā arī paņemt kādu spēli.

Seko mums: twitter.com (twitter.com/PlavinsSmedins)


Aleksandra Samoilova un Mārtiņa Pļaviņa duelis pie tīkla
Foto: FIVB
17

Latviešu duelī Samoilovs/Šmēdiņš sagrauj Pļaviņu/Regžu

Longbīčas "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā savā starpā tikās abi vadošie Latvijas pludmales volejbola dueti. Intriga izpalika, Aleksandram Samoiovam un Jānim Šmēdiņam sagraujot Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu ar rezultātu 2-0 (21:9, 21:15).
Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža
Foto: FIVB
17

Pļaviņš un Regža pārspēj kanādiešus, pulksten 1:00 latviešu duelis

Longbīčas "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā būs vērojams Latvijas pludmales volejbolistu duelis. Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 (24:22, 21:16) pārspēja kanādiešus Kameronu Vīlanu un Maiklu Plantingu, bet astodaļfinālā cīnīsies pret Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu.
Haralds Regža
Foto: FIVB
5

Pļaviņš un Regža zaudē arī krieviem un izstājas no Klāgenfurtes

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haraldes Regža ar zaudējumu noslēguši Klāgenfurtes "Major" sērijas pamatturnīru. Latvieši ar rezultātu 0-2 (15:21, 11:21) piekāpās kanādiešiem Čeimam Šalkam un Benam Saktonam. Pēc tam sekoja arī zaudējums izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā - trīs setos pret krieviem Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasiļņikovu.