Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Klāt Eiropas čempionāts; pretinieki grupā zināmi

Jānis Celmiņš

Klāt Eiropas čempionāts; pretinieki grupā zināmi
Foto: cev.lu

Jau trešdien (30. maijā) Hāgā startēs 2012. gada Eiropas čempionāts. Jānis un Mārtiņš uz Nīderlandi devās šodien, lai jau vakarā noskaidrotu pretiniekus apakšgrupā un rīt aizvadītu pirmo cīņu. Pretinieki apakšgrupā nu ir zināmi un jāsaka, ka grupa nepavisam nav slikta - viss pašu rokās!

Pēdējos divos Eiropas čempionātos Mārtiņš un Jānis izcīnījuši 3. un 5. vietu, kas uzskatāmi par labiem rezultātiem. Augstvērtīgākais pēdējo divu gadu kontinenta čempionāta rezultāts tiks ņemts vērā arī olimpiskās kvalifikācijas ieskaitē un šajā ziņā Pļaviņam ar Šmēdiņu šobrīd strādā 5. vieta. Lai to nodzēstu Hāgā jāiekļūst vismaz pusfinālā, kas nebūs viegls uzdevums. Nelielā savainojumā iedzīvojies Jānis, taču spēlēt tas viņam traucē tikai epizodiski un cerēsim, ka šajā ziņā viss būs labi.

Mūsējie apakšgrupā pretiniekos dabūjuši Šveices pirmo pāri Patriku Hoišeru / Džefersonu Belaguardu, poļus Mihalu Kadziolu / Jakubu Šalankeviču un grieķus Kociliano Džordžio un Nikos Coupani. Pirmo maču Mārtiņš un Jānis aizvadīs jau trešdien pulksten 13.40 pēc Latvijas laika (piektais laukums) un mūsējo pretinieki būs grieķi. Laika apstākļi gan Mārtiņam un Jānim nav tie pateicīgākie - auksts un vējains.

Grupā dueti katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta. Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).

Pagājušajā čempionātā iegūto titulu Hāgā lūkos aizstāvēt vācieši Juliuss Brinks un Jonass Rekermans. Tāpat pie favorītiem jāpieskaita arī nīderlandieši Reinders Numerdors un Rihards Šuils, kā arī poļi Gregorzš Pijaleks un Mariušs Prudels. Eiropas čempionātu izvēlējušies izlaist (vienam no itāļiem esot savainojums), iespējams, visstraujāk pēdējos gados progresējošie itāļi Nikolai / Lupo, kas lielākas cerības uz titulu dod citiem.

Seko mums: twitter.com (twitter.com/PlavinsSmedins), Improve Your Experience | Facebook (facebook.com/Plavins.Smedins) un uzzini pirmais!