Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Pļaviņam otrā vieta "sniega turnīrā" Austrijā

Jānis Celmiņš

Pļaviņam otrā vieta "sniega turnīrā" Austrijā
Mārtiņš Pļaviņš turnīrā Austrijā
Foto: http://www.facebook.com/plavins.martins

Martiņš Pļaviņš īsi pirms jaunās pludmales volejbola sezonas sākuma piedalījies šova turnīrā „Snow Volleyball World Tour”. Turnīrā, kurš risinājās Austrijas kalnu kūrortā Vagrainā latvietis izcīnīja otro vietu, kā arī guva labas emocijas pirms jaunās sezonas sākuma.

„Snow Volleyball World Tour” šoziem notiek piecos posmos. Otrais no tiem risinājās aizvadītajā nedēļas nogalē, un tajā ar īpašu uzaicinājumu startēja arī Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Mārtiņš Pļaviņš. Šādas sacensības notiek kopš 2009. gada, un šobrīd tās iemantojušas lielu līdzjutēju interesi. Sacensības risināsies 2000 metrus virs jūras līmeņa, turklāt sniegā, kas nav ierasti apstākļi ierindas pludmales volejbolistiem. Vagrainā sacensības risinājās jau piekto reizi, un līdz sacensību finālam pirmo reizi aizspēlējies arī kāds no latviešiem.

Sacensības uzsāka 20 sportisti, kuri tika salozēti 10 komandās. Izlozei labpatikās, ka Pļaviņam būs jāspēlē kopā ar Kongo zemes pārstāvi Benu Ibatu. Sacensību dalībnieku vidū bija dažādu valstu pārstāvji (Austrija, Polija, Vācija, Slovēnija, Latvija un Kongo), kuri ikdienā spēlē klasisko vai pludmales volejbolu. Turnīrs risinājās perfekti sagatavotā laukumā sniegā, taču pēc pludmales volejbola notikumiem, turklāt tika spēlēts nevis ar ierastajām Mikasa, bet gan Wilson AVP bumbām. Sākotnēji tika izspēlēts apakšgrupu turnīrs, no kura labākās divas no piecām komandām iekļuva pusfinālā. Par spīti zaudējumam grupā, Mārtiņš un Ibata spēja grupā ieņemt pirmo vietu, kvalificējoties pusfinālam. Arī tajā Latvijas un Kongo pārstāvji uzvarēja, taču klupiens finālā pret Mihalu Matiju (Polija) un Florianu Šveikartu (Vācija) nozīmēja, ka jāsamierinās ar otro vietu. Fināls tika zaudēts ar rezultātu 1:2.

Tūres kopvērtējumā uzvarētājs būs tikai viens, jo katrā no posmiem spēlētāji reitinga punktus krāj katrs par sevi. Šobrīd par ranga līderi kļuvis jau pieminētais polis Matija, kuram izdevies iekrāt 200 reitinga punktus. Pļaviņš ar 75 šobrīd ieņem dalītu ceturto pozīciju, bet punktu bagāžu latvietim papildināt gan nebūs lemts, kas skaidrs, ka arī nav latvieša prioritāte. „Perfekta nedēļas nogale, esmu guvis daudz jaunu draugu, labas emociju un interesantu pieredzi. Mani pārsteidza lielā skatītāju interese, jo turnīru kopumā klātienē vēroja ap 2500 aktīvās atpūtas piekritēju. Šogad te vairs neatgriezīšos, jo turpmāko turnīru dalībnieku sastāvs jau ir pilns, taču organizatori pauda interesi mani te redzēt nākamgad,” pēc turnīra teica latvietis. „Skaidrs, ka sniegā spēlēt ir pavisam citādāk. Spēlējām ar futbola bučiem, ar citiem apaviem kājas ļoti slīdētu. Arī tagad slīdēja, tāpēc aizsardzībā spēlēt bija ļoti grūti,” specifiskos apstākļus raksturo Mārtiņš.

Kas līdzīgs arī Latvijā!

Jau nākamajā nedēļas nogalē (31. martā) līdzīgs turnīrs risināsies tepat Siguldā, kur iespēju uzspēlēt specifiskos laika apstākļos tiks dota arī vietējiem pludmales volejbola entuziastiem. Pieteikšanās un papildus informācija: Arturs Akmens, tel. 28305236 vai arturs.akmens@inbox.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-03-25 12:59, pirms 11 gadiem
Tagad ari Kongo zinās, kur atrodas Latvija un kas ir Mārtiņš Pļaviņš

     [+] [-]

, 2013-03-25 20:19, pirms 11 gadiem
Mārtiņš ir malacis.Tā turpini.Latvija var lepoties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-25 22:53, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: man līdzīga aktivitāte saulē uz ledainā sniega beidzās ar elpceļu infekciju
jabūt uzmanīgam
Trenēties vajag