Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Blogs: Birzulis par otro dienu Klāgenfurtē

Jānis Celmiņš

Blogs: Birzulis par otro dienu Klāgenfurtē
Aigars Birzulis
Foto: PlavinsSmedins.lv

Lai arī vakar solīja ne pašu labāko laiku, tomēr diena izveidojās ļoti patīkami silta un saulaina. Kā ierasts Klāgenfurtē jau pulksten 9.00 no centrālās tribīnes nāca pietiekami liels troksnis, kas nozīmēja, ka viss notiek un turpinās. Līdzjutēji šeit rītu nepazīst un pilnībā aizpilda tribīnes ar pirmo tiesnešu svilpi, kas atskan centrālajā laukumā. Diena ir sākusies un pludmales volejbola svētki Austrijā turpinās.

Mums bija jāaizvada grupas pēdējā spēle pret amerikāņiem Gibu un Rozentālu, lai noskaidrotu, kas grupā ieņems otro vietu. Amerikāņu duets šogad topā - uzvarējuši divus „Grand Slam” turnīrus, plus vēl divas otrās vietas, tāpēc komentāri lieki. Spēlei gatavojāmies ierastā režīmā, jo tās rezultāts uz mūsu tālāko virzību turnīrā nekādu iespaidu atstāt nevarēja. Tāpat pēc tās visu izšķirtu izloze. Nospēlējām pietiekami labi pirmo setu, otrais ne visai, bet trešā seta beigas arī pietiekami labi. Bija skaistas epizodes un vietējie skatītāji to prata novērtēt.

Izlozē mums bija četri pretinieku varianti. Kad palika tikai divi, un tie bija itāļi un mājinieki austrieši, bet pretendenti divi no Latvijas Samoilovs / Sorokins un mēs, tad mūsu vēlme uzspēlēt centrālajā kortā rezultējās. Gribējām tik ļoti spēlēt austriešu publikas priekšā, ka Jāņa un Mārtiņa acis iemirdzējās.

Sapratu, ka būs laba spēle. Principā tā arī notika. Pirmo setu nospēlējām ļoti labi visās pozīcijās, bet otrajā pie 13:9 nācās iestrēgt un izbaudīt publikas presingu visā krāšņumā. Patīkami, ka nesalūzām un no 13:14 mācējām nesagaidīt trešo setu. Austrijas līdzjutējiem nācās atvadīties no sava pēdējā pāra šajā turnīrā, ko viņi cienījami arī darīja ar aplausu vētrām un visām citām šeit iestudētām kustībām un skaņām, bet tas jau ir cits stāsts, turklāt ļoti pamācošs jebkurai no sporta līdzjutēju auditorijas.

Šodien par iekļūšanu 1/4 finālā jācīnās pret labākajiem vāciešiem Brinku/Rekermanu. Šogad tiksimies jau ceturto reizi. Pagaidām bilance 1-2 mums par sliktu. Laiks vismaz pagaidām nav tas labākais. Līst un arī dienu nesola labāku, bet esam gatavi pacīnīties, lai savstarpējo bilanci šogad izlīdzinātu. Mača sākums pulksten 11.00 pēc Latvijas laika un zinātāji noteikti atradīs iespēju šim mačam pasekot līdzi arī video tiešraidē.

Ar sveicieniem no Klāgenfurtes,
Aigars Birzulis