Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Polijā pret poļiem, austriešiem un… Sašu un Ruslanu

Jānis Celmiņš

Polijā pret poļiem, austriešiem un… Sašu un Ruslanu
Jānis Šmēdiņš
Foto: london2012.com

Polijas pilsētā Stare Jablonki šodien startēs FIVB sezonas noslēdzošā „Grand Slam” turnīra pamatsacensības. Tajā startēs arī Jānis un Mārtiņš, kuriem pirmajā cīņā pretī stāsies otrs Latvijas duets – Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins.

Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins sacensībās izsēti ar piekto numuru, kamēr olimpisko spēļu bronzas medaļniekiem Mārtiņam Pļaviņam ar Jāni Šmēdiņu ticis 12. Mūsu dueti tādejādi iekļauti N grupā, kur vēl cīnīsies arī austrieši Daniels Melners un Jorge Vucls (kvalifikācijas sacensībās pieveica Šmēdiņu / Soloveju) un poļi Pjotrs Kantors un Bartožs Lošaiaks.

Jau pulksten 14.00 pēc Latvijas laika abi dueti samēros spēkus savstarpējā spēlē. Mačs risināsies otrajā kortā un atliek vien sekot informācijai, vai spēlei būs arī interneta video tiešraide. Latvijas dueti šosezon savstarpējās spēlēs Pasaules kausa tūrē tikušies divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Tikmēr šova spēlē „King of The beach” ietvaros uzvaru svinēja Mārtiņš un Jānis. Pirms šīsdienas cīņas bukmeikeri par favorītiem gan uzskata Samoilovu un Sorokinu…

Jau pulksten 17.00 Mārtiņš un Jānis cīnīsies ar Austrijas pludmales volejbolistiem (2. laukums), bet rīt grupas pēdējā spēlē eksaminēs poļus.

Par "Grand Slam"

Atšķirībā no citiem FIVB pasaules kausa posmiem, "Grand Slam" turnīros ir atšķirīga izspēles sistēma. Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta. Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).

Seko mums: Plavins Smedins (PlavinsSmedins) on Twitter (twitter.com/PlavinsSmedins), Update Your Browser | Facebook (facebook.com/Plavins.Smedins) un uzzini pirmais!