Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

BauskasDzive.lv: Ģimnāzisti tiekas ar olimpiešiem

Jānis Celmiņš

BauskasDzive.lv: Ģimnāzisti tiekas ar olimpiešiem
Mārtiņš Pļaviņš dala autogrāfus
Foto: bauskasdzive.diena.lv

Bauskas Valsts ģimnāzija turpina iesākto tradīciju, aicinot uz tikšanos Latvijas izcilākos sportistus. Pirmdien, 15. aprīlī, jauniešiem par savām sportiskajām gaitām stāstīja pludmales volejbolisti.

Bauskā bija ieradies Mārtiņš Pļaviņš, kurš pārī ar Jāni Šmēdiņu Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu pludmales volejbolā. Kopā ar viņu bija treneris Aigars Birzulis, kā arī Mārtiņa jaunais pārinieks Jānis Pēda.

A. Birzulis «Bauskas Dzīvei» atzina, ka šāda populāru sportistu viesošanās skolā var kalpot par lielisku ierosmi jauniešiem: «Kad es mācījos kādā piektajā vai sestajā klasē, uz mūsu skolu bija atbraucis tolaik ļoti populārais sporta žurnālists Zigurds Mežavilks. Atmiņā palikusi tikšanās būtība - ar mums runāja cilvēks, kurš bijis Olimpiskajās spēlēs. To atcerējos, kad pats, būdams treneris, nonācu olimpiādē. Uzskatu, ka šādas tikšanās rosina jauniešu interesi par sportu, viņi var uzzināt, kā iespējams piepildīt sapņus.»

Bauskas Valsts ģimnāzijas 10. klases audzēknis Emīls Starodubcevs atzina, ka volejbols neesot viņa mīļākais sporta veids, puisis labprātāk spēlē futbolu. Tomēr uz tikšanos ir ieradies, lai dzirdētu, ko stāsta izcili sportisti. Jaunietis ir pārliecināts - lai sasniegtu augstus mērķus, sportistiem nepieciešamas ne tikai labas fiziskās dotības, jāiegulda arī daudz sava darba.

M. Pļaviņš atklāja, ka pludmales volejbolā nozīmīga ir iespēja visu gadu trenēties. Laukos tas nav iespējams, bet tādēļ nevajadzētu atmest ar roku šim sporta veidam. Svarīgi ir labi apgūt klasisko volejbolu, tad pārslēgties uz spēlēm smilšu laukumos būs vieglāk.

Sportisti atcerējās emocijas, kādas valdīja Londonas olimpiskajā arēnā, stāstīja par gatavošanos nākamajām spēlēm, kas notiks Brazīlijā. Jau tagad mūsu sportisti dodas trenēties uz šo valsti. A. Birzulis atklāja ar ko atšķiras smiltis, kurās sportistiem iznāk spēlēt. Londonā, piemēram, segums bijis smagas, bet Brazīlijā smiltis esot patīkamākas, ērtākas sportistiem. Izrādās, arī Latvijā, piemēram, Vecāķu un Ventspils pludmalē, spēlēšana krietni atšķiras.

Ģimnāzistiem bija iespēja apskatīt olimpisko bronzas medaļu, individuāli aprunāties ar sportistiem, iegūt viņu autogrāfus.

Izmantotie resursi:
bauskasdzive.diena.lv
 - Portāls