Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Blogs: Birzulis: "Ir arī aizmuguriskas spēles..."

Jānis Celmiņš

Blogs: Birzulis: "Ir arī aizmuguriskas spēles..."
Aigars Birzulis
Foto: PlavinsSmedins.lv

Latvijas pludmales volejbola dueti aizvadītajā nedēļā Maskavā spēra platu soli Londonas olimpisko spēļu virzienā, praktiski, nodrošinot ceļazīmi uz Londonu. Uz aizvadītajā nedēļā notiekošo FIVB „Grand Slam” turnīrā atskatās treneris Aigars Birzulis. Piedāvājam viņa kārtējo blogu, kurš noteikti nebūs pēdējais...

Kad noslēdzās Eiropas čempionāts Hāgā, olimpiskajā reitinga saimē bija izveidojusies visai spraiga situācija. Necerēti labi nospēlēja mājinieki Boersma / Spijkers (2.vieta) un norvēģi Skarlunds / Spinangrs (3.vieta), automātiski iesaistoties cīņā par olimpiskās saimes sešpadsmitnieku. Reitingā nedauz augstāk stāvošajām komandām tas viss lika justies daudz nedrošāk, kā līdz šim. Maskavas „Grand” Slam turnīram vajadzēja sniegt atbildes uz daudziem jautājumiem. Vai tas notika?

Likteņa ironija, bet uz Maskavu neatbrauca Rodžers/Dalhauzers. Labi kvalifikāciju aizvadīja Vācijas duets Dolingers / Windšeifs, kas nozīmēja, ka abām Latvijas komandām būs jāspēlē savā starpā grupu turnīrā. Saša ar Ruslanu aizvadīja savu sliktāko spēli Maskavā un zaudēja. Savukārt Mārtiņš ar Jāni salīdzinoši slikti nospēlēja otro setu pret Brinku / Rekermanu, kas liedza uzvarēt grupā un uzreiz nodrošināt vajadzīgo 9. vietu. Pietrūka četru punkti, lai tas notiktu. Tālāk jau ”trilleris” turpinājās visā savā krāšņumā.

Izlozes rezultāti bija skarbi! No četriem iespējamiem variantiem (Polija1, Polija2, Vācija 4 un Nīderlande 2) mums trāpījās, labu ritmu uzņēmušie holandieši. Sašam ar Ruslanu itāļi – visi tiešie konkurenti uz kārotajām olimpiskajām ceļazīmēm. Satraukums bija jūtams visās frontēs, jo šo spēļu uzvaras cena bija, maigi izsakoties, ļoti augsta. To varēja just gan pirms spēles, gan visas sacensības gaitā. Patīkami, ka abas Latvijas komandas parādīja raksturu un izturēja. Mums, pateicoties lieliskai Kreiļa (Jāņa Šmēdiņa) servju sērijai, otrajā setā, salauzt holandiešu pārliecību un tālāk jau stabili nospēlējām arī trešo setu, kas vilkās punkts punktā līdz pat mača beigām. Saša ar Ruslanu vienkārši psiholoģiski salauza jauno, talantīgo itāļu pretestību. Abi tiešie konkurenti tika izsisti no turnīra. Vēl pateicoties lieliskam šveices veterāna Lacigas sniegumam no grupas neizgāja norvēģi un tas nozīmēja, ka Latvijas komandām Maskavas smiltis bijušas ļoti veiksmīgas.

Kas vēl? Tālāk jau 1/8 finālā mēs pamanījāmies zaudēt pirmo setu no 19:16 brazīliešiem, kas atstāja automātisku iespaidu uz tālāko spēles gaitu. Seta beigas tika nospēlētas bēdīgi. Pietrūka kustības un pareizu risinājumu – pretinieks to izmantoja! Samoilovs un Sorokins savu iespēju izmantoja, burtiski izraujot uzvaru pret amerikāņiem no 8:11 trešajā setā. Turklāt pretiniekiem sabojāja iespēju nokļūt olimpiskajās spēlēs.

Vispār jau vārdos ir grūti, jums cienījamie lasītāji aprakstīt to noskaņojumu, kas šobrīd valda Pasaules kausa pludmales laukumos. Ir arī aizmuguriskas spēles... Komandas, kam ”ļoti ko vajag” izsaka piedāvājumus... un pēc tam zaudē. Jautri!

Tālāk jau izšķirošais etaps Romā. No mūsu sekotājiem vislabvēlīgākajā situācija ir itāļiem, kas visdrīzāk var apsteigt abas mūsu komandas, jo var labi nomainīt sliktākā etapa punktus. Pārējām četrām ir jāpaveic neiespējamais – jāiekļūst pirmajā četriniekā.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-12 22:00, pirms 12 gadiem
biezhaak shaadus blogus +

     [+] [-]

, 2012-06-13 09:59, pirms 12 gadiem
Tiešām pretinieki mēģina sarunāt spēļu rezultātus pat šajā līmenī??

  +1 [+] [-]

, 2012-06-13 10:50, pirms 12 gadiem
Viss izdosies. Latvija - bīča lielvalsts