Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Blogs: Treneris par komandas pirmo uzvaru

Kristaps Driķis

Blogs: Treneris par komandas pirmo uzvaru
Aigars Birzulis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šanhajas turnīrs ir 2013.g. sezonas pirmais no paradzētajiem vienpadsmit “Grand Slam“. Ja jau pludmales volejbolā daudzas llietas tiek pārņemtas no tenisa, tad nez vai pieliekot vien nosaukumu “Grand Slam“ ar to visam vajadzētu arī beigties. Jā ir nedaudz lielāks balvu fonds un var nopelnīt vairāk punktus, bet citas atšķirības no Open tipa turnīriem praktiski nav nekādas, turklāt “Grand Slam“ ir nesalīdzināmi vairāk sezonas garumā.

Lai kā arī viss būtu, mums šeit radās iespēja spēlēt pamatturnīrā, kas garantēja vismaz drošas trīs spēles, kuras mūsu komandai ir ļoti nepieciešamas. Labi apzinoties savas spējas, izvirzījām pietiekami reālus mērķus šim turnīram. Respektīvi izcīnīt vismaz vienu uzvaru. Ar poļiem nesanāca nekas un tas atspoguļojās rezultātā. Daudz labāk bija pret, nebaidīšos teikt TOP 6 komandu, no Itālijas, kam zaudējām jau daudz līdzīgākā spēlē. Praktiski mūsu iespējas tikt ārā no grupas poļi vispirms samazināja – zaudējot austrāļiem, bet paši vēlāk uzvarot itāļus mūsu cerības palielināja . Atlika tikai sīkums – ar jebkādu rezultātu jāuzvar austrāļi.

Sākām slikti – 3:4 pret vēju, tad 2:5 pa vējam – tālāk jau labāk, sākam uzvarēt savus “septītniekus“ ar 4:3 pret un pa vējam – rezultāts jau 13:15. Seko lieliska Jāņa servju sērija 15:15 (divi “eisi“) , drīz arī Mārtiņam “eiss“ un uzvaram pret vēju 5:2. Viss notiek mums labvēlīgi - Jānis sāk pieturēt pretinieku blokā – Mārtiņš paceļ vairākas bumbas aizsardzībā un uzvaram setā 21:18. Pretinieks sāk nervozēt, jo teorētiski viņi uzvarot mūs var uzvarēt arī grupu, bet zaudējot paliek ceturtie – mums matemātika vienkārša – jāizcīna sava pirmā uzvara.

Otrais sets līdzīgs pirmajam 3:4, 6:8 ,tomēr tālāk austrāļi netiek atlaisti. Vēl 10:11, tad jau izrāviens 16:12 (lieliska Mārtiņa sērija aizsardzībā) un veiksmīga “galotne“ 21:18. Uzvara! – turklāt ar labu pievienoto vērtību, būs iespēja uzspēlēt šeit vismaz vēl vienu maču. Protams, ka esam priecīgi, jo sportā, un mūsu spēle nav izņēmums, arī veiksmei ir sava cena!

Visu cieņu,
Aigars