Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Šmēdiņš: "Saša ir visvecākais kortā, un mums tas bija jāizmanto"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šmēdiņš: "Saša ir visvecākais kortā, un mums tas bija jāizmanto"
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Pēc uzvaras uzvaras finālā pār Aleksandru Samoilovu/Martu Tīsāru Latvijas čempionāta otrajā posmā pludmales volejbolā jeb "Elvi Saulkrastu kokteilī" Jānis Šmēdiņš, kurš spēlēja kopā ar Edgaru Toču, norādīja, ka viņi centās vairāk spēlēt uz Samoilovu, kurš ir vecākais kortā.

Iepriekš informējām, ka šonakt noslēdzās "DEPO Open" Latvijas čempionāta otrais posms pludmales volejbolā jeb "Elvi Saulkrastu kokteilis". Vīriešu finālā Latvijas tandēms Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs pārspēja Latvijas-Igaunijas duetu Aleksandru Samoilovu/Martu Tīsāru (2-0), savukārt sieviešu zelta mačā spēkojās Parīzes olimpisko spēļu dalībnieces - Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova uzvarēja lietuvietes Moniku Pauļikieni/Aini Raupelīti (2-0).

“Bija labi. Spēles plāns bija zināms. Galvenais bija pašiem tikt galā ar “saidautu”. Domāju, ka labi izpildījām plānu. Edgars labi sabloķēja un neļāva īsti Sašam elpot, un Saša sāka vairāk izpildīt māņu sitienus,” par spēli LTV7 tiešraidē teica Šmēdiņš. “Saša ir visvecākais kortā, un mums tas bija jāizmanto. Es Edgaram ierosināju, ka varbūt uz Martu uzservējam, bet Edgars teica, ka līdz galam jāservē uz Sašu.”

Spēlē par 3. vietu divu ārvalstu duetu cīņā ar sesto numuru izsētie Jākobs Heltings-Nilsons un Elmers Andersons no Zviedrijas ar 2-1 (21:14, 19:21, 15:13) apspēlēja pagājušā gada čempionus Hoakinu un Havjeru Bello no Anglijas, kuri bija izsēti ar otro numuru.

“Labi spēlējām pirmajā setā. Otrajā varbūt nerādījām labāko sniegumu, bet trešajā atspēlējāmies,” mača gaitu LTV tiešraidē komentēja Andersons. “Mums uzprasīja, vai vēlamies īpašo ielūgumu, un mēs padomājām, kāpēc lai nebrauktu spēlēt ar tik labām komandām, trenēties un kļūt labākiem? Mēs izbaudījām Saulkrastu turnīru, kurā ir īpaša atmosfēra.”

“Lietuvietes ir cīnītājas, viņām ir labas serves, Ainei ir labs bloks… Nebija viegli. Fināls bija fantastisks. Tāda atmosfēra! Cilvēki izbauda šo laiku, un tas dod papildu enerģiju laukumā,” pēc fināla LTV7 tiešraidē teica Samoilova.

Cīņā par 3. vietu 2019. gada Eiropas vicečempiones no Polijas Kinga Vojtašika un Katažina Kocjoleka (3.) ar 2-0 (21:16, 21:12) pārspēja ar sesto numuru izsētās Aneti Namiķi un Aniju Ozoliņu.

“Man personīgi trešajā spēlē šodien nebija viegli. Pret tādām komandām kā polietes koncentrācija ir jānotur visā spēlē. Ir prieks, ka tikām četriniekā, un šīs divas pēdējās spēles ir vērtīga pieredze,” pēc spēles LTV tiešraidē teica Anete Namiķe. “Varējām vairāk. Šo spēli aizvadījām ar pozitīvām emocijām, arī skatītāji palīdzēja un uzmundrināja,” piebilda Anija Ozoliņa.

Izmantotie resursi:
voeljbols.lv

     [+] [-]

, 2024-06-30 13:46, aizvakar
Ivar, Nīšons/Andešens...!