Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Fokerots: "Finālā, godīgi sakot, nedemonstrējām labāko spēli"

Jānis Celmiņš

Fokerots: "Finālā, godīgi sakot, nedemonstrējām labāko spēli"
Gustavs Auziņš, Mārtiņš Pļaviņš un Kristians Fokerots. Foto: LVF

"Ļoti labi nospēlējām pusfinālu, bet finālā, godīgi sakot, nebija labākā spēle, ko mēs esam rādījuši, taču tas bija pietiekami, lai izcīnītu zelta medaļas," pēc triumfa Eiropas U20 čempionātā pludmales volejbolā saka Kristians Fokerots.

Jau vēstīts, ka Fokerots kopā ar Gustavu Auziņu izcīnīja zelta medaļas aizvadītajā nedēļā Polijā notiekošajā Eiropas U20 čempionātā. Tā Latvijas duetam pēc panākuma 2022. gadā Grieķijas pilsētā Lutraki Eiropas U-18 čempionātā un Turcijas pilsētā Dikili pasaules U-19 meistarsacīkstēs bija jau trešā uzvara pasaules un Eiropas jauniešu čempionātos.

“Ir liels gandarījums, un sajūtas ir fantastiskas. Grupa bija ļoti viegla, un varbūt bija grūti iespēlēties pret sliktākām komandām, bet izslēgšanas spēļu kārtā jau sākās normālas spēles, un iegājām ritmā,” par aizvadīto turnīru saka Kristians Fokerots. “Ļoti labi nospēlējām pusfinālu, bet finālā, godīgi sakot, nebija labākā spēle, ko mēs esam rādījuši, taču tas bija pietiekami, lai izcīnītu zelta medaļas. Cīnījāmies līdz galam, lai kāda būtu spēle un rezultāts. Varbūt beigās arī mazliet paveicās – tīkla trosīte servē palīdzēja.”

“Kopumā ir prieks par mūsu trešo zelta medaļu. Ir tāds sapnītis, ka visās jauniešu grupās jāizcīna zelts. Tā kā šī bija pēdējā iespēja uzvarēt U-20 čempionātā, tiešām ir liels prieks, ka to izdarījām. Mūsu fanu tribīnēs gandrīz bija vairāk nekā poļiem. Liels paldies arī viņiem un federācijai,” piebilst Fokerots.

“Jau, dodoties uz turnīru, bijām nosprauduši mērķi, ka mums ir vajadzīga zelta medaļa. To arī izdevās sasniegt, taču gājām uz priekšu spēli pēc spēles. Pēc rezultātiem izskatījās, ka bija salīdzinoši viegli mači, taču katrai cīņai bijām maksimāli fokusējušies un izdarījām visu, ko varam. Tā arī solīti pa solītim nonācām pie zelta,” stāsta Gustavs Auziņš.

“Finālspēle gan bija grūta. Mēs pirmo setu zaudējām – paši tajā izlaidām uzvaru no rokām. Otro setu pārliecinoši vinnējām, bet trešajā varbūt nedaudz ar veiksmes palīdzību sanāca uzvarēt. Esam ļoti priecīgi un lepni un pateicamies visiem atbalstītājiem un Latvijas Volejbola federācijai,” piebilst Auziņš, kurš pēc atgriešanās mājās, tāpat kā Fokerots, pievienosies Mārča Obrumaņa vadītajai Latvijas U-20 klasiskā volejbola izlasei.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols