Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Par uzvarētājiem "DEPO Open" Liepājā kļūst Namiķe/Ozoliņa un Točs/Kapogroso

Jānis Celmiņš

Par uzvarētājiem "DEPO Open" Liepājā kļūst Namiķe/Ozoliņa un  Točs/Kapogroso
Foto: Arturs Stiebriņš

“DEPO Open 2024” Latvijas čempionāta pludmales volejbolā ceturtajā posmā Liepājā uzvaru svinēja Anete Namiķe/Anija Ozoliņa un Edgars Točs/Nikolass Kapogroso (Argentīna).

“DEPO Open” posma finālā Liepājā vīriešiem lietainajos un vējainajos apstākļos ar liepājnieku Salvi Kurtišu uz tiesneša paaugstinājuma Točs un Kapogroso ar 2-0 (21:18, 21:12) pieveica Aleksandru Samoilovu un Ardi Danielu Bedrīti. Spēle, kurā abu komandu spēlētāji laika apstākļu dēļ ātri centās izpildīt visus spēles elementus, iztiekot arī bez tehniskā pārtraukuma, bija bagāta ar kurioziem un šova elementiem abu pāru izpildījumā. Spēles pirmajā setā Bedrītis/Samoilovs panāca 13:11 vadību, bet pretinieki rezultātu izlīdzināja. Samoilovs ar “eisu” vēlreiz panāca divu punktu pārsvaru (17:15), taču pēc 18:16 punktus guva vien Točs ar Kapogroso. Pēdējo punktu pēc Kapogroso serves un Bedrīša neprecīzas serves uzņemšanas uzbrukumā guva argentīnietis. Otro setu ar 4:0 izrāvienu sāka pirmā seta uzvarētāji, punktu spēlei pielika Samoilova sitiens tīklā pēc asprātīga Toča uzbrukuma ar otro skārienu no otrās pa otro zonu.

“Auksti, vējaini… Nebija paši stiprākie spēlētāji Liepājā, un fināls arī tāds… Ļoti lielā vējā. Emocionāls. Bet pārējais bija labi,” turnīru īsumā komentēja Edgars Točs.

“Laika apstākļu dēļ Latvijas Volejbola federācija pat apsvēra turnīru uz nenoteiktu laiku apturēt. Finālu spēlējām bez tehniskajiem pārtraukumiem un praktiski bez iesildīšanās. Točs ar Kapogroso nospēlēja labāk. Sākumā cīņa bija līdzīga, bet pēc zaudētā pirmā seta otrajā mums vairs nekas nesanāca,” saka finālists Aleksandrs Samoilovs. “Kopumā ar Ardi, atskaitot pēdējo setu, aizvadījām labu turnīru. Viņa pāriniekam ir neliels savainojums, un Ardis piedāvāja man uzspēlēt kopā. Priecājos, jo īpaši nebija, ar ko spēlēt. “Saulkrastu Kokteilī” uzspēlēju ar igauni Martu Tīsāru, tagad – ar Ardi.”

Spēlē par 3. vietu sacensībās ar trešo numuru izsētie Mihails Samoilovs un Ernests Puškundzis ar 2-0 (21:17, 21:14) pieveica sacensību septīto duetu Kārli Jaundžeikaru/Matīsu Šalkovski.

Pirmo trīs vietu ieguvēji Liepājā bija ar attiecīgajiem numuriem izsētie pāri, bet Jaundžeikars/Šalkovskis izmantoja turnīra ceturtā pāra Olivera Bulgača/Markusa Graudiņa savainojumu.

Pusfinālos Kapogroso/Točs ar 2-0 (21:14, 21:16) pieveica Jaundžeikaru un Šalkovski, bet brāļu Samoilovu cīņā Bedrītis un A. Samoilovs trillerī ar 2-1 (19:21, 21:17, 24:22) – M. Samoilovu un Puškundzi.

Sievietēm viss notika saskaņā ar rangu tabulu. Uzvaru svinēja turnīrā ar pirmo numuru izsētās Namiķe un Ozoliņa, finālā ar 2-0 (21:18, 21:13) pārspējot ar otro numuru izlikto Lietuvas pāri Daniele Kvedaraite/Jekaterina Kovalska. Pirmo setu ar uzbrukumu pabeidza Ozoliņa, bet spēli ar sitienu ar abām rokām no apakšas pa līniju, apmānot pretinieces ar otro pieskārienu, pabeidza Namiķe.

“Kopumā mēs ar Aniju aizvadījām labu un stabilu turnīru. Bijām izliktas ar pirmo numuru, zinājām, ka šoreiz dalībnieču sastāvs varbūt nebija pats stiprākais, un gribējām uzvarēt. Šo mērķi arī izpildījām,” par aizvadīto turnīru saka Anete.

“Svētdien šādus laika apstākļus galīgi negaidījām, bet pludmales volejbolā jāspēj piemēroties. Uzskatu, ka laika apstākļi kaut kādā mērā mums finālā palīdzēja. Lietuvietes varbūt nebija tik psiholoģiski gatavas vairāk cīnīties ar laika apstākļiem nekā ar pretiniecēm. Mēs to izmantojām, un diezgan vienkārši izdevās Lietuvas duetu apspēlēt. Kopumā tas bija ļoti labi noorganizēts turnīrs. Es pati pirmoreiz spēlēju Liepājā un biju patīkami pārsteigta par lieliskajiem laukumiem un sacensību organizāciju,” piebilst Namiķe.

Cīņā par 3. vietu Lietuvas pāris Gerda Grudzinskaite/Dominīka Naudužaite (3.) ar 2-0 (21:8, 21:11) pārspēja Varvaru Brailko un Martu Vilderi (4.). Spēli ar 6:2 un 11:3 vadību sāka lietuvietes, dominējot visa mača laikā. Otrais sets sākās ar 10:1 vadību lietuvietēm, mačam pēc sliktas serves uzņemšanas beidzoties ar Brailko bumbas raidījumu pa tīkla antenu.

Pusfinālā Lietuvas duetu cīņā ar 2-1 (22:20, 18:21, 15:11) uzvarēja Kvedaraite/Kovalska, bet Latvijas pāru cīņā ar 2-0 (21:12, 21:12) pārākas bija Namiķe ar Ozoliņu.

Ceturtajam Latvijas čempionāta posmam bija pieteikušās 33 komandas vīriešu un 23 dueti – sieviešu konkurencē.

Šosezon Latvijas čempionātā “DEPO Open 2024” pludmales volejbolisti sacenšas četros posmos un finālā. Visos posmos izšķirīgās spēles notiek ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes. Tāpat kā iepriekšējās sezonās, visos posmos, izņemot finālu, kā viesi ir aicināti piedalīties arī spēlētāji no citām valstīm. Turklāt jūlija vidū Cēsīs Latvijas čempionāta ietvaros pludmales volejbolisti sacentās arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) otrajā posmā.

Liepājas posma vīriešu pamatturnīra rezultāti: https://volejbols.lv/pludmale/latvi...

Liepājas posma sieviešu pamatturnīra rezultāti: https://volejbols.lv/pludmale/latvi...