Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Rinkevičs un Bedrītis pārliecinoši sāk turnīru Francijā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Rinkevičs un Bedrītis pārliecinoši sāk turnīru Francijā
Artūrs Rinkevičs. Foto: FIVB

Francijas pilsētā Monpeljē sācies Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes turnīrs pludmales volejbolā. Pirmo spēli izdevies uzvarēt Artūram Rinkevičam un Ardim Danielam Bedrītim, kuri ar 2-0 apspēlēja Spānijas duetu.

Pēc uzvaras Latvijas čempionāta finālposmā Liepājā Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis devušies uz Francijas pilsētu Monpeljē, lai piedalītos Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes turnīrā. Latvieši turnīrā izlikti ar otro numuru, pirmajā spēlē tiekoties ar spāņiem Havjēru Huertu Pastoru un Oskaru Himenesu Gutjeresu.

Spēli labāk sāka latvieši, Bedrītim atzīmējoties ar diviem blokiem (3:1). Spāņi spēja atspēlēt bumbu aizsardzībā un atjaunot līdzsvaru uz tablo (3:3). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad spāņi kļūdījās uzbrukumā, ļaujot pretiniekiem atgūt divu punktu pārsvaru (8:6). Līdz seta otrajai pusei dueti punktus guva pārmaiņus, kad Bedrītis atzīmējās ar vēl vienu bloku (14:11). Nākamajās izspēlēs spāņi tika galā ar Bedrīša uzbrukumu mēģinājumiem, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (14:14). Rinkevičs ar labu servi piespieda pretiniekus kļūdīties, bet vēlāk laba serve padevās arī Bedrītim, latviešiem atjaunojot trīs punktu pārsvaru. Seta galotnē Latvijas pludmales volejbolisti nostiprināja savu pārsvaru un uzvarēja ar 21:16.

Otro setu latvieši sāka ar izrāvienu, kam par pamatu bija Rinkeviča darbības aizsardzībā un pretinieku kļūdas uzbrukumā. Pie rezultāta 5:1 spāņi ņēma pārtraukumu, bet tas neko daudz nedeva. Līdz seta vidum spēle izlīdzinājās, bet tā otrajā pusē Latvijas duets salauza pretiniekus pavisam. Rinkevičs sekmīgi spēlēja aizsardzībā, bet Bedrītis blokā, kas ļāva iekrāt arī astoņu punktu pārsvaru. Seta galotne bija formalitāte, latviešiem turnīru sākot ar uzvaru - 2-0 (21:16, 21:12).

Līdz ar to Rinkevičs un Bedrītis nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs, bet piektdien cīnīsies par uzvaru grupā un vietu ceturtdaļfinālā. Latviešiem pretī stāsies serbi Džordže Klasničs un Lazars Kolaričs.