Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Lielākā daļa vadošo pludmales volejbola duetu piedalīsies LČ 2. posmā Saulkrastos

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Lielākā daļa vadošo pludmales volejbola duetu piedalīsies LČ 2. posmā Saulkrastos
Artūrs Rinkevičs. Foto: CEV

Latvijas čempionāta pludmales volejbolā otrais posms no 27. līdz 29. jūnijam notiks Saulkrastu Jūras parkā, pludmales volejbolistus, tajā skaitā lielāko daļu Latvijas vadošo pāru gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē, pulcējot leģendārajām “Saulkrastu kokteiļa” sacensībām.

Vīriešu konkurencē ir pieteikti 43, bet sieviešu – 30 pāri, kas ir vairāk nekā pirmajā posmā. Vīriešiem ierindā būs gan Nāciju kausa dalībnieki Jūrmalā Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs, gan Edgars Točs pārī ar Jāni Šmēdiņu, gan Aleksandrs Samoilovs, kurš spēlēs kopā ar igauni Martu Tīsāru, gan pagājušā gada turnīra Saulkrastos uzvarētāji brāļi Hoakins un Havjers Bello no Anglijas, gan jaunie talanti Ernests Puškundzis un Toms Liepa, gan vēl vairāki ārvalstu pāri.

Sieviešu sacensībās spēlēs vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs nodrošinājušās Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, Eiropas U-22 čempionāta bronzas medaļnieces Līva Ēbere un Deniela Konstantinova, abi Latvijas pāri Nāciju kausa finālturnīrā – Anija Ozoliņa/Anete Namiķe un Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa, kā arī vairāki spēcīgi Lietuvas dueti un Polijas pāris Kinga Vojtašika/Katažina Kocjoleka, kas 2019. gadā Maskavā Graudiņai un Samoilovai zaudēja Eiropas čempionāta finālā. Neskaitot Tīsāru, pavisam ciemos tiek gaidīti 14 vīriešu un sieviešu dueti no Polijas, Anglijas, Zviedrijas, Lietuvas un Igaunijas.

Sacensības ceturtdien no 8.00 sāksies ar kvalifikācijas turnīru, sievietēm sacenšoties Rīgā, bet vīriešiem – Saulkrastos, vakarā vīriešu turnīrā aizvadot arī pirmās kārtas spēles grupās, piektdien no paša rīta turpināsies ar grupu spēlēm un beigsies ar pirmajām izslēgšanas turnīra spēlēm, bet sestdien diena tiks sākta ar ceturtdaļfināliem un noslēgta ar uzvarētāju noskaidrošanu vīriešu un sieviešu konkurencē.

Šosezon Latvijas čempionātā “DEPO Open 2024” pludmales volejbolisti sacenšas četros posmos un finālā. Visos posmos izšķirīgās spēles notiek ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes. Tāpat kā iepriekšējās sezonās, visos posmos, izņemot finālu, kā viesi ir aicināti piedalīties arī spēlētāji no citām valstīm. Turklāt jūlija vidū Cēsīs Latvijas čempionāta ietvaros vīrieši sacentīsies arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) otrajā posmā.

Ieeja uz visām “DEPO Open 2024” spēlēm ir bez maksas. Līdzjutēji ir aicināti klātienē izbaudīt augstas klases pludmales volejbola spraigās spēles, piedalīties konkursos, iegūt balvas, kā arī baudīt labu mūziku un karsējmeiteņu uzstāšanos. Aizraujošākās svētdienas spēles tiek translētas arī LTV7.

Programma:

Ceturtdien, 27. jūnijā:
no 8.30 – kvalifikācijas turnīrs, no 19.30 – vīriešu grupu spēļu 1.kārta

Piektdien, 28. jūnijā:
no 8.00 – pamatturnīra spēles

Sestdien, 29. jūnijā:
no 10.00 – ceturtdaļfināli un pusfināli
19:30 – spēle par 3. vietu sievietēm
20:30 – spēle par 3. vietu vīriešiem
22:30 – fināls sievietēm
23:30 – fināls vīriešiem

Izmantotie resursi:
volejbols.lv