Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Brazīlijā triumfē mājinieces un olimpiskie čempioni

Jānis Celmiņš

Brazīlijā triumfē mājinieces un olimpiskie čempioni
Tods Rodžerss un Fils Dalhauzers
Foto: www.fivb.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē Brazīlijā noslēdzās pirmais šīs sezonas Pasaules kausa posms pludmales volejbolā. Kungu turnīrā uzvaru svinēja Pekinas olimpisko spēļu čempioni Tods Rodžerss un Fils Dalhauzers, dāmu konkurencē zeltu ieguva mājinieces Franka Larisa un Felisberta Da Silva Juliāna.

Dāmu turnīra finālā Franka Larisa un Felisberta Da Silva Juliāna divos setos ar 2:0 (21:15, 21:19) pieveica vācietes Sāru Goleri un Lauru Ludvigu. Cīņā par trešo vietu laukumā devās ASV duets Kessija Bosa / Rosa Eiprila un brazīlietes Marija Klāra / Karolīna Salgado. Pārākas cīņā par bronzu izrādījās laukuma saimnieces – 2:0 (21:16, 21:16).

Vīru turnīrā līdz finālam aizspēlējās Pekinas olimpisko spēļu čempioni Tods Rodžerss un Fils Dalhauzers, kā arī Kerutī Alisons, kurš pirmajā sezonas posmā startēja ar titulētā Rikardo pārinieku Emanuelu Rego. Fināla spēli par pārāk spraigu nenosauksi. Tajā visai viegli uzvaru svinēja ASV duets – 2:0 (21:16, 21:12). Cīņā par trešo vietu divu Brazīlijas duetu cīņā starp Bendžaminu / Bruno un Kunju / Tiāgo uzvaru svinēja pirmie – 2:0 (21:18, 21:12).

Kopumā pirmais posms bija pārsteigumu pilns. Turnīra ietvaros tika fiksēti vairāki pārsteidzoši rezultāti, acīmredzot pie vainas arī jaunās pludmales volejbola bumbas, pie kurām tomēr nedaudz jāpierod. Godalgoto vietu trijniekos lielu pārsteigumu gan nav.

Šovasar Pasaules kausa kalendārā iekļauti 14 vīru un 15 dāmu turnīri. Otrais risināsies jau no 3. līdz 9. maijam Ķīnā. Tajā plāno startēt arī trīs Latvijas dueti – Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins, Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš, kā arī Eiropas čempiones Inguna Minusa un Inese Jursone.

Izmantotie resursi:
fivb.com

  -1 [+] [-]

, 2010-04-26 20:00, pirms 14 gadiem
Nu kur tik veca informācija