Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš pārvar vienu spēli un saglabā iespēju turpināt "King of the Court" turnīru

Samoilovs/Šmēdiņš pārvar vienu spēli un saglabā iespēju turpināt "King of the Court" turnīru
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Nīderlandes pilsētā Utrehtā sācies "King of the Court" turnīrs pludmales volejbolā. Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš spēja izvairīties no izkrišanas un ceturtdien turpinās cīņu par vietu turnīra otrajā fāzē.

"King of the Court" turnīra formāts paredz cīņu vairākās kārtās, līdz tiek noskaidrots labākais pāris. Visas kārtas sāk pieci pāri, kuri izspēlē trīs 15 minūšu garas spēles. Pēc katras spēles mazāk punktus ieguvušais pāris izstājas. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pirms nedēļas spēja aizkļūt līdz "King of the Court" Hamburgas turnīra pusfinālam, kurā palika bez punktiem un izstājās jau pēc pirmās spēles. Tā kā turnīrā Utrehtā komandas ir vairāk, tad arī atlase bija nedaudz lielāka, bet formāts palika līdzīgs, piecām komandām cīnoties trīs spēlēs, pēc katras vienai komandai izstājoties.

Jau pirmās spēles sākumā latvieši nonāca "karaļa" pusē, tiekot pie diviem punktiem. Pēc Latvijas duetam neveiksmīgas izspēles nīderlandiešiem Kristianam Vārenhorstam un Stevenam van de Veldem izdevās pārņemt "karaļa" pusi. Tomēr sekmīgāk "karaļa" pusē darbojās Kanādas un Itālijas duets, Sems Šahters/Aleks Ranjērī, kuri savāca sešus punktus, kad viņus nomainīja Samoilovs un Šmēdiņš. Šoreiz latviešiem izdevās papildināt savu punktu bagāžu līdz pieciem punktiem. Citiem pāriem ar punktu vākšanu nesekmējās, kas pēc pus spēles Latvijas duetam ļāva saglabāt otro pozīciju.

Pēc divām minūtēm latvieši uz brīdi nonāca "karaļa" pusē, bet Samoilovam neizdevās gūt punktu pret Čehijas pludmales volejbolistiem Berčiku un Sedlaku. Pēc neilga laika Latvijas duets jau uz ilgāku laiku iekārtojās "karaļa" pusē, ar aktīvu cīņu tiekot pie 10 punktiem. Tikpat bija arī Šahteram un Ranjērī, kuri nomainīja latviešus "karaļa" pusē. Pēc pirmās spēles izkrita norvēģi Matiass Berntsens un Hendriks Mols, kuri palika bez punktiem, bet latvieši finišēja otrie ar 10 punktiem, kamēr ar 12 uzvarēja Šahters un Ranjērī.

Otrajā spēlē vadībā pirmajās piecās minūtēs izvirzījās Vārenhorsts un Van de Velde, iekrājot četrus punktus, kamēr latvieši spēja tikt tikai pie viena, atrodoties trešajā pozīcijā. Tuvojoties spēles vidum, Samoilovs un Šmēdiņš atgriezās "karaļa" pusē, bet atkal tika tikai pie viena punkta, jo Samoilova uzbrukumu bloķēja Sedlaks. Ar sekmīgu servi Samoilovs ļāva latviešiem atgriezties pie punktu vākšanas. Šoreiz tas beidzās ar Ranjērī bloku, bet brīdi vēlāk punktus sāka vākt tiešie konkurenti no Čehijas. Piecas minūtes līdz spēles beigām latvieši vēl atradās trešajā pozīcijā ar trim punktiem.

Drīz vien čehi arī tika pie trešā punkta, kas Latvijas duetam lika satraukties. Viena nonākšana "karaļa" pusē varēja izšķirt visu, ko izdevās sasniegt pēc Van de Veldes kļūdas uzbrukumā. Diemžēl, čehi uzreiz uzvarēja izspēli pret Samoilovu un Šmēdiņu, nonākot "karaļa" pusē. Viņiem gan arī neizdevās tur noturēties un tikt pie punkta. Pēdējā minūtē Latvijas duetam neizdevās atgriezties "karaļa" pusē, kamēr čehi tika pie ceturtā punkta un izslēdza Samoilovu un Šmēdiņu no tālākas cīņas.

Lai iekļūtu turnīra otrajā fāzē, Samoilovam un Šmēdiņam ceturtdien, plkst. 23:30 pēc Latvijas laika būs jāspēlē izslēgšanas spēlē. Tikmēr plkst. 18:50 savu pirmo spēli aizvadīs Latvijas un Itālijas duelis Edgars Točs/Adrians Karambula. Sieviešu turnīrā plkst. 17:30 startēs Anastasija Kravčenoka un Vācijas pludmales volejbola leģenda Laura Ludviga.


, 2021-08-25 22:09, pirms 3 gadiem
Kārtējais " erzac " sports.
, 2021-08-26 07:34, pirms 3 gadiem
Nav tā, ka vini spēlē Nīderlandē?
, 2021-08-26 08:02, pirms 3 gadiem
sashkins rakstīja: Nav tā, ka vini spēlē Nīderlandē?
Čalis iekopēja veco! Protams ka tev taisnība,bet ko tu gribēji no šiem.
, 2021-08-26 11:37, pirms 3 gadiem
Paldies autoram par informāciju! Citādi likās, ka vispār ir aizmirsts par tādu turnīru, kaut tur gana daudz mūsējo!
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas pamatturnīrā sasniedz izslēgšanas spēlēs

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīrā divos mačos izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.