Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Sorokins zaudē trillerī un neiekļūst pusfinālā

Jānis Celmiņš

Samoilovs un Sorokins zaudē trillerī un neiekļūst pusfinālā
Aleksandrs Samoilovs
Foto: fivb.org

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins tomēr nespēja iekļūt Kanādas pilsētā Kvebekā notiekošā FIVB Pasaules kausa posma pusfinālā. Ceturtdaļfināla spēlē Latvijas duets atzina brazīliešu Santuša un Filo pārākumu - 1:2.

Maču nedaudz labāk iesāka Latvijas duets un pirmo reizi laukuma pusēm pār mainījās pie minimāla pārsvara Sašam ar Ruslanu – 4:3. Pēc laukuma pušu maiņas Latvijas duets iekrāja nelielu pārsvaru – 7:4, taču otro reizi laukuma pusēm Latvijas un Brazīlijas dueti mainījās pie neizšķirta (7:7). 15. punkta izspēlē uzvarēja brazīlieši un mūsu pārim jau viena punkta deficīts – 7:8. Līdz pat seta vidusdaļai rezultāts auga līdzīgi, taču tad noņēmās Ruslans, Saša piebalsoja ar labu bloku un mūsējiem jau plus divi – 15:13. Šajā brīdī pārtraukumu pieprasīja Brazīlijas duets. Pēc pauzītes atkal līdzsvars – 15:15 un atkal viss sākās no jauna. Galotnē Samoilovam un Sorokinam bija divas setbumbas (20:18), taču neviena no tām izmantota netika. Aizsardzībā brīnumus rādīja brazīlieši un pirmo setu noslēdza ar uzvaru – 25:23.

Otrais sets, līdz pat tā tehniskajam pārtraukumam, aizritēja līdzīgā cīņā, ar minimālu viena vai divu punktu pārsvaru mūsu pludmales volejbolistiem. Atpūtā ejot viena punkta pārsvars gan Filo un Santušam – 11:10. Pēc elpas atvilkšanas Brazīlijas duets uzreiz guva vēl vienu punktu (uzbrukumā kļūdījās Sorokins) un pārtraukumu ņēma Latvijas duets. Arī pēc tā brazīlieši turpināja atrāvienu, panākot 14:10. Nekur tālāk gan, skatītāju skaļi atbalstītie, brazīlieši netika un pie 15:14 jau izmantoja savu iespēju pieprasīt pārtraukumu. Pēc tā divreiz blokā pieķēra Ruslans un mūsējie panāca vadību - 17:16. Arī otrā seta galotnē mūsu duetam bija divas setbumbas, taču atšķirībā no pirmā ar otro no tām sets tika noslēgts - 21:19.

Trešo setu, atšķirībā no pirmajiem diviem, ar punkta guvumu sāka brazīlieši un tā ievadā turējās nelielā vadībā. Trešā laukuma pušu maiņa notika brīdī, kad Brazīlijas pārim bija viena punkta pārsvars - 8:7. Tuvojoties seta galotnei lieliski blokā nospēlēja Saša un atkal neizšķirts - 9:9. 21. punkta izspēlē uzvarēja Saša ar Ruslanu, pirmo reizi trešajā setā panākot vadību - 11:10. Galotnē pārāki tomēr izrādījās brazīlieši, svinot uzvaru setā ar 15:13 un visā spēlē ar 2:1.

Līdz ar šo zaudējumu Latvijas duets turnīru Kvebekā noslēdza 5. vietā, nopelnot 360 reitinga punktus un 9100 ASV dolāru naudas balvu. Piektā vieta ir Samoilova un Sorokina labākais rezultāts šajā sezonā.

  +8 [+] [-]

, 2011-07-24 00:56, pirms 13 gadiem
Žēl Sašas un Ruslana. Varēja paņemt gan 1.setu, gan trešo. Par atspēlēšanos otrajā, protams, monstri. Bet izšķirošajos brīžos pietrūka vienotības, aukstasinības un arī veiksmes.
Anyway malači! 5.vieta - ļoti labs rezultāts.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-24 01:21, pirms 13 gadiem
laba spele tacu pretinieki bi cut cut labaki. bet nekas ir ok.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-24 02:00, pirms 13 gadiem
abām komandām vērojams ļoti augsts meistarības līmenis. Šoreiz paveicās Brazīliešiem (veikmse uzsmaida stiprākajam). Nākamreiz paveiksies mūsējiem.

Lai tik turās. Lielisks sniegums

  +3 [+] [-]

, 2011-07-24 11:05, pirms 13 gadiem
Laba spēle, šoreiz veiksme uzsmaidīja Brazīļiem. Priecē spēles kvalitāte, aizsardzībā Saša ļoti labs, bloks brīžiem abiem fantastisks. Joprojām neizmanto spēka serves?? Brazīļi ar spēka servēm vairākas reizes sarežģīja mūsējiem dzīvi. Apsveicu, katrā ziņā 5. vieta pasaules kausa posmā ir fantastisks sniegums un vēl vairāk priecē tas ka progress ir acīmredzams. Olimpiāde jūs gaida....