Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

papildināts Pļaviņš/Šmēdiņš Prāgā sāk pārliecinoši, turpina ar zaudējumu favorītiem

Jānis Celmiņš

Pļaviņš/Šmēdiņš Prāgā sāk pārliecinoši, turpina ar zaudējumu favorītiem
Jānis Šmēdiņš
Foto: fivb.org

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ar uzvaru pār Francijas brāļu duetu Endiju un Kevinu Cesiem sākuši Pasaules kausa posma pamatturnīru Prāgā. Pirmās kārtas spēlē Latvijas duets triumfēja pārliecinoši – 2:0 (21:14, 21:15). Otrajā mačā mūsu sportisti ar 0:2 piekāpās olimpiskajiem čempioniem Todam Rodžeram un Filam Dalhauzeram.

Pasaules kausa posma pamatturnīrā Prāgā Jānis un Mārtiņš izsēti ar 17. numuru, kas turnīra pirmajā kārtā pretiniekos deva brāļus Endiju un Kevinu Cesus no Francijas, kuriem ticis 16. numurs. Abi dueti līdz šim bija tikušies reizi un uzvaru toreiz bija svinējuši latvieši. Arī šodien Mārtiņš un Jānis spēli milzīgā karstumā un svelmē aizvadīja pārliecinoši, svinot panākumu divos setos – 2:0 (21:14, 21:15).

Otrajā turnīra kārtā pretinieks jau bija krietni nopietnāks. Pretī stājās Pekinas olimpisko spēļu čempioni Tods Rodžers un Fils Dalhauzers. Pļaviņš/Šmēdiņš nespēja izrādīt pienācīgu pretestību titulētajiem amerikāņiem un piedzīvoja bezierunu zaudējumu - 14:21 un 10:21. Šī bija ceturtā abu duetu tikšanās reize, un visās uzvaras svinējuši ASV pludmales volejbolisti. Šodien ASV pāris mūsējos apspēlēja ar spēcīgu servi...

Mārtiņš un Jānis turnīru turpinās zaudētāju zarā, un nākamā spēle paredzēta rītdien, kad būs jātiekas ar norvēģu pāri Skarlunds/Spinnangrs (18.) - duets, kurš olimpiskajā kvalifikācijas rangā atrodas nedaudz zem latviešiem. Mačs risināsies uz otrā laukuma un tā sākums pulksten 12.00 pēc Latvijas laika. Spēlei varēs sekot līdzi arī video tiešraidē.