Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņam uzvara Turcijas čempionāta posmā; Regžam / Āboliņam – 4. vieta

Jānis Celmiņš

Pļaviņam uzvara Turcijas čempionāta posmā; Regžam / Āboliņam – 4. vieta
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: volley.ru

Uzvaru Turcijas atklātā čempionāta posmā vakar izcīnīja Mārtiņš Pļaviņš un turku pludmales volejbolists Murats Giginoglu, kuri pārstāv „Halkbank” kluba krāsas. Divas reizes turnīra gaitā Latvijas un Turcijas apvienotais duets pieveica mūsu jauno un perspektīvo pāri – Haralds Regža un Armands Āboliņš.

Jau ziņojām, ka Mārtiņš Pļaviņš un „Halkbank” komanda bez zaudējumiem (18 uzvaras 18 spēlēs) noslēgusi Turcijas pludmales volejbola čempionāta regulāro turnīru un nu sacensības turpinās pēc visai interesanta formāta - seši atsevišķi turnīri, kuros iekrātie punkti summēsies.

Viens no šiem turnīriem risinājās aizvadītajā nedēļas nogalē, un tā dalībnieku vidū Mārtiņš nebija vienīgais latvietis. Divu nedēļu ilgu treniņnometni, Aigara Birzuļa vadībā, Turcijā aizvadīja Latvijas perspektīvākais pludmales volejbola duets Haralds Regža un Armands Āboliņš. Tā noslēdzās ar dalību turnīrā un visumā veiksmīgu startu tajā.

Pļaviņš / Giginoglu turnīru aizvadīja veiksmīgi. Pirmajā spēlē tika pieveikti Haralds Regža un Armands Āboliņš, tādejādi aizsūtot jaunos uz tā saukto „zaudētāju zaru”. Trīs latvieši un turks smiltīs atkal satikās pusfinālā un šoreiz Haralds ar Armandu jau izrādīja pienācīgāku pretestību, zaudējot Mārtiņam un Co vien trijos setos – 1:2 (12:21,21:17 un 7:15). Sacensību pēdējā dienā - finālā Pļaviņš / Gignoglu trijos setos pieveica „Ziraat Bankasi” komandu (2:1(22:24, 21:18, 15:6)), bet cīņā par trešo vietu Regžam ar Āboliņu nācās samierināties ar zaudējumu – 1:2 (22:24, 21:14, 13:15).

Pļaviņa, Šmēdiņa, kā arī Regžas un Āboliņa treneris Aigars Birzulis atklāj, ka nometne bijusi ļoti kvalitatīva. „Nometni vērtēju ar lielu plus zīmi, viss ir izdevies labāk nekā biju gaidījis. Sadzīves un treniņu iespējas bija lieliskas. Turnīru aizvadīja labi, varam būt apmierināti,” pauž treneris. Diezgan droši var teikt, ka šāda nometne par labu nāca ne tikai mūsu jaunajiem, bet arī Pļaviņam ar Giginoglu, jo trenera trūkums ikdienas darbā Turcijā noteikti ir jūtams.