Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Divi Latvijas "bīča" dueti rīt uzsāks cīņas PK posmā Marseļā

Jānis Celmiņš

Divi Latvijas "bīča" dueti rīt uzsāks cīņas PK posmā Marseļā
Aleksandrs Samoilovs
Foto: www.fivb.com

Divi Latvijas pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins un Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš ceturtdien uzsāks cīņas FIVB Pasaules kausa posma (Marseļā) pamatturnīrā. Šovakar kļuva zināmi Latvijas "bīčistu" pirmie pretinieki.

Marseļā parasti pūš ļoti spēcīgs vējš, tāpēc spēcīgākie pasaules dueti šajā posmā parasti nolemj atvilkt elpu. Tas savukārt ļauj augstas vietas un vairāk punktu iegūt tiem pāriem, kuri parasti ir spiesti iejusties nosacītu statistu lomās. Latvijas duetiem izloze bijusi veiksmīga un pirmās kārtas pretinieki ir ņemami, ko gan būs jāapliecina arī laukumā. Turnīrā Marseļā nepiedalās neviens no Brazīlijas top pāriem, kā arī vācieši, nīderlandieši un amerikāņi.

Šī brīža Latvijas spēcīgākais duets (pēc reitinga) Aleksnadrs Samoilovs un Ruslans Sorokins Marseļas turnīra pamatsacensībās izsēti ar augsto piekto numuru, kas viņiem pretiniekos devis Krievijas jaunos pludmales volejbola talantus Alekseju Paštukovu un Konstantīnu Semjeonovu (28.). Krievijas puiši, kuri dzimuši 1989. gadā šosezon piedalījušies sešos PK posmos, trīs reizes iekļūstot pamatturnīrā. Neko vairāk Krievijas pārim gan pagaidām nav izdevies paveikt – pamatturnīros piedzīvoti tikai zaudējumi, līdz ar to nācies samierināties ar 25. vietām. Krieviem šovasar nācies izjust arī Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa rokas smagumu (Gštādes turnīra kvalifikācijas sacensībās), kad Latvijas duets krievus apspēlēja divos setos.

Uzvaras gadījumā Sašam ar Ruslanu nāksies spēlēt ar pāra Petrs Benešs / Premisls Kubala (Čehija) un Sebastians Dolingers / Štefans Vindšeifs (Vācija) pāra uzvarētājiem. Arī abi šie pāri ir uzvarami!

Otram Latvijas duetam Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš šis būs pirmais PK turnīrs šosezon, kurā puiši var spēlēt nepiedaloties kvalifikācijā. Latviešiem ticis augstais astotais numurs, kas pretinieks devis Itālijas otru spēcīgāko duetu Džanluka Kasedī / Paulo Nikolai (25.). Itāļi šosezon startējuši tika vienā PK posmā (Gštādē), izcīnot 25. vietu.

Uzvaras gadījumā Mārtiņam un Jānim pretinieki jau būs krietni nopietnāki – pāra Endijs Sess / Kevins Sess (Francija) un Kristians Redmans / Ričs Vanhuizens (Kanāda) uzvarētāji. Ar abiem šiem pāriem Mārtiņš un Jānis šosezon reiz jau spēlējuši, abus apspēlējot divos setos.

Tādejādi jāsecina, ka izloze Latvijas duetiem bijusi veiksmīga un pirmajās divās kārtās no mūsējiem varam gaidīt uzvaras. Vai sagaidīsim, atbildes nesīs rītdienas rīts. Kā viens tā otrs Latvijas duets maču sāks pulksten 9.00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...

  +1 [+] [-]

, 2010-07-21 21:56, pirms 14 gadiem
Veiksmi abiem duetiem!

     [+] [-]

, 2010-07-21 22:52, pirms 14 gadiem
Nu tagad gan vajadzētu latviešu finālu

     [+] [-]

, 2010-07-22 00:21, pirms 14 gadiem
pamatturnīros piedzīvoti tikai zaudējumi, līdz ar to nācies samierināties ar zaudējumiem.
k-kas te nav riktiigi
Lai izdodas varetu smukas vietas panjemt shajaa posmaa , kuraa grandi nestartee!

     [+] [-]

, 2010-07-22 00:35, pirms 14 gadiem
Semenov-Pastukhov = Semjonovs un Pastuhovs neviss Paštukovs.

4. kārtā musējie tiekas sava starpā! Lai veicas!