Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Šodien Brazīlijā startē jaunā pludmales volejbola sezona

Jānis Celmiņš

Šodien Brazīlijā startē jaunā pludmales volejbola sezona
Eiropas čempiones - Inguna Minusa un Inese Jursone
Foto: Renārs Buivids

Ar Pasaules kausa (PK) posma Brazīlijā kvalifikācijas sacensībām dāmām šodien tiks dots starts jaunajai pludmales volejbola sezonai. Latvijas dueti Brazīlijā nestartēs, bet gatavojas piedalīties otrajā PK posmā Ķīnā.

Starts - Brazīlijā

Šovasar Pasaules kausa kalendārā iekļauti 14 vīru un 15 kungu turnīri. Tiek prognozēts, ka pirmo posmu klātienē noraudzīsies ap miljonu pludmales volejbola draugu, jo šajās dienās Brazīlijas galvaspilsēta svin savu 50. gada dienu. PK posms Brazīlijā būs pēc skaita jau 27. kopš PK posmos par uzvarām cīnās dāmu dueti. Vislabāk PK pirmajos posmos līdz šim veicies ASV duetiem, kuri izcīnījuši uzvaras septiņos sezonas atklāšanas posmos.

Aizvadītajā sezonā trīs PK posmos pēc kārtas triumfēja Vācijas duets Brinks / Rekermans. Interesanti, ka visu turnīru finālos, kuros uzvarēja pieminētais Vācijas duets, finālā viņi prata apspēlēt brazīliešus. Vācieši savus vārdus ierakstīja arī pludmales volejbola vēstures ailēs, izcīnot 25 (!) uzvaras pēc kārtas un arī šai sezonai gatavojās ļoti nopietni. Aizvadītās sezonas beigās vīru konkurencē uzspīdēja cits Eiropas duets – Numerdors / Šuils, kuri uzvarēja pēdējos trijos 2009. gada posmos. Dāmu konkurencē aizvadītajā sezonā tikai reizi uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa kāds no Eiropas duetiem. Ķīnā tas izdevās šveicietēm Kūnai un Cumkerei.

Latvijas dueti sāks ar otro posmu

Latvijas dueti uz pirmo PK posmu nav devušies. Finanses, maz treniņu smiltīs un aizņemtība klasiskā volejbola laukumos – tie ir galvenie iemesli, kāpēc tā. Aleksandrs Samoilovs un Ruslans pirmos kopīgos treniņus smiltīs aizvadīs tikai šonedēļ, jo tikai aizvadītajā nedēļas nogalē sezonu Francijas čempionāta klasiskā volejbolā noslēdza Ruslans un Latvijā viņš plāno atgriezties šonedēļ.

Līdzīgas problēmas arī duetam Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš. Pirmais vēl cīnās klasiskā volejbola laukumos Latvijas čempionātā, bet otrais vēl atrodas Berlīnē. Lai gan Šmēdiņa pārstāvētajai "SCC" komandai sezona beidzās Vācijas Bundeslīgas pusfinālā, līgums paredz, ka spēlētājiem pēc sezonas jāpiedalās dažādos PR pasākumos un Jānis Latvijā varētu atgriezties tikai šīs nedēļas beigās vai nākamās sākumā.

Latvijas šī brīža spēcīgākais dāmu duets Eiropas čempiones Inguna Minusa un Inese Jursone aizvadītajā nedēļas nogalē piedalījās paraug turnīrā Monako, taču pārāk mazā treniņu skaita dēļ uz pirmo PK posmu nedosies.

Sākot ar otro posmu, visi trīs augstāk minētie Latvijas dueti plāno piedalīties lielākajā daļā sezonas posmu.

     [+] [-]

, 2010-04-20 20:04, pirms 14 gadiem
Šovasar Pasaules kausa kalendārā iekļauti 14 vīru un 15 kungu turnīri.???

     [+] [-]

, 2010-04-21 17:07, pirms 14 gadiem
alfonso rakstīja: Šovasar Pasaules kausa kalendārā iekļauti 14 vīru un 15 kungu turnīri.???
droši vien 14 dāmu un 15 kungu...