Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Šodien "King of the beach" - viens tituls, astoņi pretendenti

Jānis Celmiņš

Šodien "King of the beach" - viens tituls, astoņi pretendenti
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Foto: beachvolley.lv

Šodien pludmales sporta centrā „Brazīlija” (Jūrkalnes iela 100) risināsies ikgadējais pludmales volejbola šova turnīrs „King of the beach”, kura ietvaros par 2013. gada karaļa titulu cīnīsies labākie no labākajiem Latvijas „bīčeriem”. Sacensību sākums paredzēts pulksten 14.00.

Šodien notiekošais pasākums būs jau piektais, kas risinās mūspusē, tāpēc to var nosaukt arī par nelielu jubilejas turnīru. 2009. gadā šī tradīcija tika aizsākta Jūrmalas smiltīs, kur pārāks par konkurentiem izrādījās Toms Šmēdiņš, tādejādi kļūstot par pirmo šāda veida sacensību uzvarētāju Latvijā. ASV un Brazīlijā līdzīgi turnīri notiek jau sen, taču kopš augstākminētā 2009. gada arī Latvijas pludmales volejbolā šis ir regulārs turnīrs. Interesanti, ka šādā veida turnīri nu norit visdažādākā līmeņa spēlētāju vidū. Ģimenes vai draugu lokā, kopā ar darba kolektīviem, vai arī piedaloties kādā no amatieru turnīriem, ikvienam ir iespēja uzspēlēt tautā nu jau labi zināmo „Kingu”.

Lai arī sacensībās ierasti var piedalīties, praktiski, neierobežots skaits dalībnieku, šodien pludmales sporta centra „Brazīlija” smiltīs dosies astoņi spēlētāji. Šie vīri tiks sadalīti divās grupās pa četriem katrā, kur katrs ar katru no pāriniekiem izspēlēs pa vienam setam. Kopā katrs dalībnieks izspēlēs trīs setus, katru līdz 17 punktiem. Pēc izspēles tiks noteiktas spēlētāju ieņemtās vietas grupās – vispirms pēc uzvarēto setu skaita, tad pēc iegūto/zaudēto punktu attiecības.

Grupu divu pirmo vietu ieguvēji sacensības turpinās nākamajā kārtā un atkal četri spēlētāji katrs ar katru izspēlēs pa vienam setam, bet šoreiz līdz 21 punktam. Pēc šīm izspēlēm tiks noteikti divi labākie spēlētāji, kuri savā starpā cīnīsies finālspēlē. Finālspēlē grupas pirmās un otrās vietas ieguvēji izvēlēsies komandas biedrus no visiem dalībniekiem, kuri bija uzsākuši cīņu par Pludmales karaļa titulu un izspēlēs pilnu spēli, līdz divu setu uzvarai.

A grupā cīņas uzsāks brāļi Jānis un Toms Šmēdiņi, Ruslans Sorokins un Ingars Ivanovs, bet B grupā spēkus samēros Aleksandrs Samoilovs, Mārtiņš Pļaviņš, Klāvs Zaļkalns un Mārcis Jirgensons. Nosacīti, bet spēcīgāka izskatās A grupa, kurā iekļauti trīs no četriem iepriekšējo gadu karaļiem. Jau vēstīts, ka sākotnēji tapa zināmi seši turnīra dalībnieki, bet aizvadītajā nedēļas nogalē kvalifikācijas sacensībās divas atlikušās vietas izcīnīja Klāvs Zaļkalns un Mārcis Jirgensons. Abi pēdējie cīnīsies kopā ar Latvijas pirmajiem olimpisko spēļu dalībniekiem pludmales volejbolā Samoilovu un Pļaviņu. Teikt, ka Klāvam ar Mārci izredžu nav, ir pēdējā muļķība. Šāda veida turnīros kaut ko prognozēt ir neiespējami, un iespējami visdažādākie spēļu iznākumi.

Prognozes, prognozes…

Neviens no bukmeikeru kantoriem diemžēl nepiedāvā likmes uz šo turnīru, taču paredzams, ka galvenais turnīra favorīts būs Jānis Šmēdiņš. Viss atkarīgs no motivācijas un vēlmes uzvarēt, taču domājams, ka savu līdzjutēju priekšā ar to problēmām nevajadzētu būt. Tāpat augstu tiek vērtētas Toma Šmēdiņa, Aleksandra Samoilova un Mārtiņa Pļaviņa izredzes iegūt titulu. Pēdējam šī būs atgriešanās smiltīs pēc meningīta izārstēšanas, tāpēc grūti prognozēt, kādā fiziskā kondīcijā viņš šobrīd atrodas. Varam būt droši, ja iespēja Mārtiņam radīsies, viņš to izmantos. Atlikušo četru pasākuma dalībnieku izredzes iegūt titulu vērtējamas līdzīgi.

Turnīra gaitai svētdien no pulksten 14.00 varēsiet sekot gan portāla Sportacentrs.com, gan Sportacentrs.com TV tiešraidē. Mačus komentēs Jānis Celmiņš un Krišs Upenieks.

Kuru no spēlētājiem atbalstīsi tu?

  • 39

  • 44

  • 9

  • 6

  • 97

  • 12

  • 20

  • 14


  -2 [+] [-]

, 2013-08-18 12:55, pirms 11 gadiem
1 un 2

     [+] [-]

, 2013-08-18 16:03, pirms 11 gadiem
Pļaviņš! Tikai Pļaviņš! Viņš atbilst šādam nosaukumam, gan sportā gan dzīvē ! Otrs, kurš ir šī vārda cienīgs ir Klāvs!

  -1 [+] [-]

, 2013-08-18 16:40, pirms 11 gadiem
Šmēdiņš viennozīmīgi labākais patreiz, manuprāt. Ja jau pat ar Samoilovu var sasniegt labus rezultātus..:-)

     [+] [-]

, 2013-08-18 19:03, pirms 11 gadiem
obligāti jāķēmojas angliski - "King of the beach", nevar latviski - "pludmales karaļi"...