Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta trešajā posmā spēkus apvienos Pļaviņš un Točs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas čempionāta trešajā posmā spēkus apvienos Pļaviņš un Točs
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš. Foto: F64

Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms no 12. līdz 14. jūlijam notiks Cēsu pilsētas stadionā, vienlaikus pludmales volejbolistiem sacenšoties arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) otrajā posmā.

Vīriešu konkurencē ir pieteikti 43, bet sieviešu – 28 pāri. Vīriešiem spēkus apvienos Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas īpašnieki Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kā arī jaunie talanti Ernests Puškundzis un Toms Emīls Liepa, Olivers Bulgačs un Markuss Graudiņš, Bruno Bulgačs un Sandis Bērziņš un Kārlis Jaundžeikars un Matīss Šalkovskis.

Sieviešu sacensībās spēlēs pāri Līva Ēbere/Deniela Konstantinova, Anete Namiķe/Anija Ozoliņa, Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa, Varvara Brailko/Marta Vildere, Krista Paegle/Kitija Martini-Ādamsone, bet uz uzvaru posmā kandidēs arī divi Lietuvas pāri Gerda Grudzinskaite/Urte Andriukaitīte un Skalve Križanauskaite/Ariana Rudkovskaja, kā arī ukrainietes Jeva Serdjuka/Darija Romaņuka. Ciemos tiek gaidīti arī 23 vīriešu un sieviešu dueti no Lietuvas, Ukrainas un Igaunijas.

Sacensības piektdien no 11.00 sāksies ar kvalifikācijas turnīru, vakarā vīriešu turnīrā aizvadot pirmo spēļu kārtu grupās, sestdien no paša rīta turpināsies ar grupu spēlēm un pirmo izslēgšanas turnīra kārtu, bet svētdien diena tiks sākta ar ceturtdaļfināliem un noslēgta ar uzvarētāju noskaidrošanu vīriešu un sieviešu konkurencē.

Šosezon Latvijas čempionātā “DEPO Open 2024” pludmales volejbolisti sacenšas četros posmos un finālā. Visos posmos izšķirīgās spēles notiek ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes. Tāpat kā iepriekšējās sezonās, visos posmos, izņemot finālu, kā viesi ir aicināti piedalīties arī spēlētāji no citām valstīm. Turklāt jūlija vidū Cēsīs Latvijas čempionāta ietvaros pludmales volejbolisti sacentīsies arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) otrajā posmā.

Programma:
Piektdien, 12. jūlijā: no 11.00 – kvalifikācijas turnīrs, no 18.00 – vīriešu grupu spēļu 1.kārta
Sestdien, 13. jūlijā: no 9.00 – pamatturnīra spēles
Svētdien, 14. jūlijā:
no 9.00 – ceturtdaļfināli un pusfināli
14:00 – spēle par 3. vietu sievietēm (Tiešraide LTV7)
15:00 – spēle par 3. vietu vīriešiem (Tiešraide LTV7)
16:00 – fināls sievietēm (Tiešraide LTV7)
17:30 – fināls vīriešiem (Tiešraide LTV7)

Informāciju sagatavoja:
Rūta Alīde Voitkāne
Latvijas Volejbola federācija