Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš Dohas turnīru noslēdz ar 9. vietu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš Dohas turnīru noslēdz ar 9. vietu
Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Kataras galvaspilsētā Dohā turpinās Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš dienu sāka ar iekļūšanu astotdaļfinālā, bet tajā smagā trīs setu cīņā atzina poļu Gržegorža FIjaleka un Mihala Brila pārākumu, paliekot 9. vietā.

Samoilovs un Šmēdiņš pamatturnīru iesāka ar mainīgām sekmēm. Vispirms izdevās pārliecinoši uzvarēt brālēnus Grimaltus no Čīles, bet cīņā par uzvaru grupā trīs setu cīņā sanāca atzīt Krievijas pludmales volejbolistu Vjačeslava Krasilņikova un Oļega Stojanovska pārākumu. Latvieši pirmajās spēlēs parādīja, ka ir ļoti labā formā un var cīnīties par augstu vietu šajā turnīrā. Šis ceļš bija jāsāk ar izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, kurā pretī stājās Julius Tole un Svens Vinters. Jāpiezīmē, ka Tole šajā turnīrā nespēlē kopā ar ierasto pārinieku Klemenu Vikleru, kurš ārstē potītes savainojumu.

Spēli labāk sāka vācieši, uzreiz izvirzoties vadībā ar 3:1. Līdzīgi kā vakar, Samoilovam nedaudz kliboja serves uzņemšana un pirmās piespēles atdošana. To izdevās kompensēt ar spēli aizsardzībā. Vācieši vēlreiz ieguva divu punktu pārsvaru, bet Šmēdiņš labi pacēla bumbu aizsardzībā un pēc tam arī atzīmējās ar eisu. Spēle uz Vinteru attaisnojās, jo Samoilovam izdevās divreiz viņu viegli bloķēt (9:6). Pēc Toles neizteiksmīgā uzbrukuma mēģinājuma rezultāta starpība pieauga līdz četriem punktiem. Pēc tehniskā pārtraukuma kļūdījās Šmēdiņš, rezultāta starpībai sadilstot līdz minimumam, bet brīdi vēlāk viņš ar bloku panāca 14:11. Atgriežoties pie serves pa Vinteru izdevās iegūt vēl pāris ekstra punktus. Tādējādi seta galotnē nevajadzēja īpaši iespringt un uzvara nekur nepalika - 21:16.

Otrā seta ievadā latvieši pieļāva pāris kļūdas, kas lika nonākt iedzinējos ar 2:4. Kādu laiku notika aktīvi atspēlēšanās centieni, bet tad uzdevumu vēl vairāk sarežģīja Toles darbības pie tīkla (6:11). Latvieši paņēma pārtraukumu, bet līdz tehniskajam pārtraukumam uz Vintera kļūdas rēķina sadeldēja deficītu līdz trīs punktiem (9:12). Pēc pārtraukuma Samoilovam izdevās tikt pie eisa un labi nospēlēt aizsardzībā, kas ļāva nonākt viena punkta atstatumā (13:14).

Vācieši paņēma pārtraukumu, pēc krua Tole pie tīkla divus punktus atspēlēja pie pašu serves (17:13). Samoilovs nepalika atbildi parādā, atzīmējoties ar diviem blokiem un filigrānu māņu uzbrukumu (17:17). Tole uzreiz atjaunoja divu punktu pārsvaru, bet latvieši tikpat ātri atspēlēja zaudēto, kā arī tika pie mačbumbas. Ar pirmo neizdevās to realizēt, bet pie otrās izspēles Samoilovs uzlika bloku Vinteram, kas ļāva uzvarēt spēlē ar 2-0 (21:16, 22:20).

Latvijas pludmales volejbolisti tādējādi iekļuva astotdaļfinālā, kurā spēkojās ar poļiem Gržegoržu Fijaleku un Mihalu Brilu - līdz šim savstarpējos mačos bilance bija 3-2 par labu Samoilovam un Šmēdiņam.

Jau spēles sākumā poļi pārbaudīja latviešus ar spēcīgām servēm, bet Samoilovs un Šmēdiņš pārbaudi izturēja. Šmēdiņš pirmajā uzbrukumā nespēja dabūt bumbu pāri tīklam, bet tas bija sīkums. Neilgi pēc tam Polijas duets iekrāja divu punktu pārsvaru, bet latvieši atbildi parādā nepalika. Šmēdiņš bloķēja pretinieku uzbrukumu, bet pēc tam latvieši ļoti azartiski spēlēja aizsardzībā, tādējādi nevien atspēlējoties, bet arī iekrājot divu punktu pārsvaru. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10, bet īsi pēc pārtraukuma izdevās panākt 13:10. Kādu laiku Latvijas duetam izdevās noturēt trīs punktu pārsvaru, bet tad Samoilovs izraidīja bumbu autā (18:17). Seta galotnē Latvijas duets kļūdas vairs nepieļāva, Šmēdiņam ar bloku liekot punktu setam - 21:18.

Otrajā setā cīņa ritēja līdzīgi, nevienam no duetiem nespējot iekrāt lielāku pārsvaru. Minimālā vadībā pabija kā latvieši, tā poļi, bet viss izšķīrās seta otrajā pusē. Tajā Polijas duets atspēlēja minimālu deficītu un atradās vienu punktu priekšā. Seta galotne sākās pie rezultāta 17:17. Trīs izspēles vēlāk latvieši kārtējo reizi parādīja, ka ir gatavi cīņai par katru bumbu. Samoilovs no neērtas pozīcijas guva punktu un izvirzīja Latvijas duetu vadībā (19:18).

Latviešiem neizdevās realizēt pirmās divas mačbumbas, kad pēc ne visai labas serves uzņemšanas pretiniekiem tika dota setbumbas iespēja. Poļi ar uzdevumu netika galā, atdodot mačbumbas iespēju Latvijas duetam (23:22). Lai arī Fijalekam bija iespēja pagriezt spēli par labu Polijas duetam, īstajā vietā bija Samoilova bloks, kas ļāva saglabāt mačbumbas izspēles tiesības. Nākamo iespēju pēc labas darbības aizsardzībā Fijaleks nelaida garām, sākoties poļu ceļam pretī trešajam setam. Samoilovs un Šmēdiņš ilgi turējās pie pretinieku serves, bet tomēr Fijaleks panāca savu - 29:27.

Trešo setu labāk sāka Polijas duets, Fijalekam turpinot sekmīgi darboties aizsardzībā. Vispirms viņš nodrošināja divu, bet pēc tam arī trīs punktu pārsvaru (5:2). Ieguvuši labu pārsvaru, poļi spēlēja maksimāli vienkārši, koncentrējoties uz tā noturēšanu. Nevarētu teikt, ka arī latvieši sevišķi riskētu, kaut arī tas būtu nepieciešams. Lielu soli pretī uzvarai Polijas duets spēra pēc Fijaleka eisa (10:6). Neskatoties uz sarežģīto situāciju, Samoilovs un Šmēdiņš veica izrāvienu, sadeldējot deficītu līdz minimumam (10:11). Poļi paņēma pārtraukumu, pēc kura nekļūdīgi uzbruka Brils, bet Fijaleks tika pie vēl viena eisa (13:10). Latviešiem vēl bija viena iespēja atspēlēties, bet atkal lielisks otrā tīkla pusē bija Fijaleks. Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš zaudēja spēlē ar 1-2 (21:18, 27:29, 12:15).

Latvijas duets savā sezonas pirmajā turnīrā ierindojās devītajā vietā, par ko saņēma 400 reitinga punktus un 9000 ASV dolāru lielu naudas balvu. Nākamnedēļ Samoilovam un Šmēdiņam dienas kārtībā Pasaules kausa tūres triju zvaigžņu turnīrs Austrālijā.

  -2 [+] [-]

, 2020-03-11 12:45, pirms 5 gadiem
Nu, vēl 2 uzvaras, un olimpiāde būs izstieptas rokas attālumā!

     [+] [-]

, 2020-03-11 19:19, pirms 5 gadiem
spēlēja neslikti, uz beigām šķiet zuda nedaudz koncentrācija..pietrūka veiksmes pie tām 3 mačbumbām ;(

     [+] [-]

, 2020-03-11 19:19, pirms 5 gadiem
238 new cases in Qatar today (total cases jumps from 24 to 262)