Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Rīgas pludmales volejbola nedēļa: Pļaviņš pret Toču - aci pret aci

Jānis Celmiņš

Vēl šogad – 15.-19.decembrī – O-Sands pludmales volejbola laukumos Rimi Olimpiskajā sporta centrā notiks vērienīgi pludmales volejbola svētki – Rīgas pludmales volejbola nedēļa, kuras ietvaros norisināsies gan dažādi turnīri, gan attālinātas lekcijas ar pasaules līmeņa ekspertu piedalīšanos, gan arī paraugspēle ar Latvijas volejbola laukumos vēl neredzētiem duetiem.

“Līdz šim Pludmales volejbola nedēļa notika vasarā, pašā galvaspilsētas centrā – Vecrīgā, Doma laukumā, tribīnēs pulcējot simtiem volejbola entuziastu, pilsētas iedzīvotāju un viesu. Šogad epidemioloģisko ierobežojumu dēļ šāds pasākums Doma laukumā nebija iespējams, taču pludmales volejbolisti nekad nepadodas, tāpēc pasākumu esam pārcēluši uz iekštelpām, papildinājuši ar noderīgām attālinātajām lekcijām, tostarp pasaulslavenā ASV volejbolista uzstāšanos, un nemainīgi saglabāsim vērienīguma un svētku sajūtu tajā. Kā jau ierasts, pludmales volejbola nedēļā aicināti piedalīties gan jaunieši, gan amatieri, būs vērojama arī profesionāļu paraugspēle, kurai ikviens sporta fans varēs sekot līdzi pasākuma tiešraidē Sportacentrs.com,” stāsta pasākuma idejas autors Arnis Tunte.

Projekta mērķis ir attīstīt pludmales volejbolu, sniedzot visiem interesentiem iespēju ne tikai piedalīties turnīros, pārbaudot savas spējas spēcīgā konkurencē, bet gan arī iespēju volejbola pedagogiem izglītoties un pastiprināt savas zināšanas, apmeklējot dažādu profesionāļu seminārus pasākuma laikā, kuros tiks gūtas noderīgas zināšanas par aktuālākajiem jautājumiem sporta veidā un sportā kopumā.

Pludmales volejbola nedēļas izglītojošajā daļā ar lekcijām uzstāsies tādi zināmi cilvēki kā: Raimonds Feldmanis (3x3 Latvijas basketbola izlases galvenais treneris, Olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs), Ivars Ikstens (fizioterapeits un fiziskās sagatavotības treneris, lektors Latvijas Universitātē, TTT Rīga basketbola komandas fiziskās sagatavotības treneris), Krišjānis Kuplis (LSPA lektors un fiziskās sagatavotības treneris). Ar īpašu nepacietību tiek gaidīta ASV pludmales volejbolista, volejbola akadēmijas vadītāja Īzaka Kneubula (Isaac Kneubuhl) uzstāšanās.

Savukārt nedēļas otrajā daļā norisināsies jauniešu un amatieru turnīri, pasākuma kulminācijā būs vērojama profesionāļu paraugspēle. Jauniešu turnīrā aicināts piedalīties ikviens jaunietis, kas atbilst U18 vecuma grupai (2004. dzimšanas gads un jaunāki). Savukārt amatieru turnīrs norisināsies 2vs2 formātā - gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē.

Pasākuma kulminācijā būs 19. decembrī, kad plkst.15.30 notiks paraugspēle. “Līdz šim pludmales volejbola nedēļā esmu piedalījies katru gadu, protams, arī šis nebūs izņēmums. Lai arī biju gatavs spēlēt volejbolu arī Doma laukumā, skaidrs, ka ērtāk un patīkamāk decembrī tas būs iekštelpu laukumos. Tas būs izaicinājums arī man pašam, jo šis būs pirmais turnīrs pēc mūsu dueta pārmaiņām, kurā ar Mārtiņu Pļaviņu atradīsimies dažādās laukuma pusēs. Spēlēšu kopā ar Austrijas pludmales volejbolistu Robinu Seidlu (Robin Seidl),” atklāj viens no Pludmales volejbola nedēļas vēstnešiem – Edgars Točs. Jāpiebilst, ka Pļaviņš spēlēs kopā ar savu jauno pārinieku Mihailu Samoilovu un maču tiešraidē varēs vērot kanālā Sportacentrs.com TV, kā arī internetā.

Pasākums tiek organizēts zaļajā režīmā, atbilstoši pašreizējiem epidemioloģiskajiem nosacījumiem mūsu valstī, kas nozīmē, ka visiem dalībniekiem un līdzjutējiem būs nepieciešams uzrādīt derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Pasākuma norisi atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Optibet, Biofarmācija, Santeko un O-Sands.

PASĀKUMA PROGRAMMA:

Tiešsaistes lekcijas:

15.decembris
- plkst. 9.00-11.00 Raimonda Feldmaņa seminārs “Komandas saliedētība un treneru veiksmīga sadarbība kā panākumu atslēga’’
- plkst.11.00-13.00 Ivara Ikstena seminārs “Pludmales volejbola un volejbola spēles fiziskie parametri, tipiskākās traumas, to profilakse, vingrinājumu piemēri un progresijas kā monitorēšanas metode treniņprocesā’’

16.decembris
- plkst.9.00-11.00 Īzaka Kneubula (ASV) seminārs “Uzbrucēju tehnikas un biomehānikas nianses volejbolā’’
- plkst.11.00-13.00 Krišjāņa Kupļa seminārs “Lekšanas un mešanas vingrinājumu daudzveidība un to pielietošana vispārējās un speciālās fiziskās sagatavotības treniņu procesā”

TURNĪRI

17.decembris
- plkst.17.00 Jauniešu turnīrs (zēni U18)

18.decembris
- plkst.9.00 Jauniešu turnīrs (meitenes U18)
- plkst.14.00 Amatieru turnīrs (vīrieši)

19.decembris
- plkst.8.00 Amatieru turnīrs (sievietes)
- plkst.15.30 Paraugspēle: Mārtiņš Pļaviņš/Mihails Samoilovs pret Edgars Točs/Robins Seidls
- Pasākuma noslēgums

Plašāka informācija:
https://www.facebook.com/osandsriga