Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs pēdējo kopīgo turnīru uzsāks pret ASV duetu

Jānis Celmiņš

Pļaviņš un Točs pēdējo kopīgo turnīru uzsāks pret ASV duetu
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs trešdien uzsāks savu pēdējo kopīgo turnīru, Sardīnijā (Itālija) notiekošā Pasaules kausa tūres finālposmā tiekoties ar ASV duetu Teilors Krabs / Džeiks Gibs.

# Jau vēstīts, ka ielūgums piedalīties Pasaules tūres finālposmā Latvijas duetam nāca salīdzinoši negaidīti. Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēji jau bija paguvuši doties atvaļinājumā, taču tad sekoja piedāvājums piedalīties turnīrā Itālijā.

# Sākotnēji bija plānots, ka sacensības norisināsies Romā, taču septembra ievadā tās pārcēla uz Sardīniju. Turnīrā piedalīsies vien desmit dueti, kuru vidū būs arī Latvijas pārstāvji.

# Abi septembra otrajā pusē pavēstīja, ka turpmāk kopā vairs nespēlēs, katrs turpinot karjeru ar savu pārinieku. Šobrīd oficiāli nav zināms, kas būs abu komandas biedri turpmāk.

# Pasaules tūres finālposms norisinās jau sesto reizi un turnīra kopējais balvu fonds ir ievērojams – 400 tūkstoši ASV dolāru katrā no dzimumiem.

# Pļaviņš un Točs iekļauti A apakšgrupā, kur cīnīsies ar Teiloru Krabu / Džeiku Gibu (ASV), Paolo Nikolai / Daniele Lupo (Itālija), Kristianu Varenhorstu / Stīvenu van de Veldi (Nīderlande), kā arī Čehijas duetu Ondžejs Perusičs / Davids Švainers.

# Apakšgrupā tiks aizvadīts viena apļa turnīrs, pēc kura grupas uzvarētāji iekļūs pusfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji cīnīsies ceturtdaļfinālos par tiesībām turpināt cīņu par uzvaru turnīrā – iekļūšanu pusfinālā.

# Pirmo spēli Latvijas duets aizvadīs jau trešdien, kad samēros spēkus ar ASV duetu. Spēles sākums plkst. 13.30 pēc Latvijas laika. Dienu vēlāk plānotas spēles ar itāļiem un čehiem, bet vēl dienu vēlāk arī ar nīderlandiešiem.

# B apakšgrupā cīnīsies olimpiskie čempioni Anderss Mols un Kristians Serums (Norvēģija), Aleksandrs Brūvers / Roberts Mēvsens (Nīderlande), Konstantīns Semjonovs / Iļja Ļešukovs (Krievija), Adrians Karambula / Enriko Rossi (Itālija), kā arī Šerifs un Ahmeds no Kataras.

# Kā kļuvis zināms portālam Sportacentrs.com, tad turpmāk kopā nespēlēt plāno arī mūsējo grupā spēlējošie Lupo un Nikolai, kuriem arī šis būs noslēdzošais turnīrs kopējās - ļoti ilgās sadarbības ietvaros.

# Turnīrā nepiedalās pēdējo sezonu vadošais Krievijas duets Vjačeslavs Krasiļņikovs un Oļegs Stojanovskis, kuri nolēmuši atjaunoties pēc sarežģītā olimpiskās sezonas un šobrīd bauda atvaļinājumu.

# Pasaules kausa finālposma spēles no 6. - 10. oktobrim tiešraidēs tiks demonstrētas kanālā "Best4Sport".

A apakšgrupa:

KomandaValstsVieta pasaules rangā
Pļaviņš/TočsLatvija36.
Krabs/GibsASV8.
Lupo/NikolaoItālija7.
Varenhorsts/Van de VeldeNīderlande10.
Perusičs/ŠveinersČehija2.

B apakšgrupa:

KomandaValstsVieta pasaules rangā
Mols/SērumsNorvēģija3.
Brūvers/MēvsensNīderlande6.
Semjonovs/ĻešukovsKrievija9.
Šerifs/AhmedsKatara1.
Karambula/RossiItālija25.

     [+] [-]

, 2021-10-06 14:19, pirms 2 gadiem
Tikko sākās: https://www.youtube.com/watch?v=-ap...

     [+] [-]

, 2021-10-06 14:37, pirms 2 gadiem
Pirmo setu zaudēja 19:21, lai gan ilgi bija vadībā. Tā vienaldzīgi spēlē.

     [+] [-]

, 2021-10-06 14:54, pirms 2 gadiem
16:21 un viss.