Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Birzulis: "Krievijas izlases nometnē pirms "zelta seta" valdīja apjukums"

Jānis Celmiņš

Birzulis: "Krievijas izlases nometnē pirms "zelta seta" valdīja apjukums"
Aigars Birzulis
Foto: PlavinsSmedins.lv

Sestdienas pievakarē Latvijas pludmales volejbolisti lieliskā stilā guva virsroku pār Krievijas vīriešu izlasi, nodrošinot vietu Kontinentālās kausa izcīņas finālturnīrā. Pēc turnīra iespaidos par to dalījās mūsu komandas treneris Kazaņā Aigars Birzulis.

„Kazaņas turnīrs mūs pārsteidza ar trim dažādām dienām gan spēles ziņā, gan laika apstākļu dēļ un visās mūsu komanda spēja atrast pareizos risinājumus. Šodien otrajā spēļu kārtā mūs pārsteidza negaiss! Kļuva auksts un brīžiem spēcīgi lija. Mārtiņš un Kreilis (Jāņa Šmēdiņa iesauka) lieliski aizvadīja pirmo setu un otrā seta sākumu. Pie rezultāta 8:5 sākām daudz kļūdīties servēs, izsitām paši sevi no ritma, turklāt krievu duets sāka meklēt variantus. Noķēra Jāni vairākās epizodēs, pēc tam arī Mārtiņu. Tālāk jau bija atklāts volejbols. Bumbas kļuva smagas un šādos apstākļos spēka volejbols sāka dominēt pār tehnisko, nedaudz pietrūka, lai gan abi cīnījās godam,” uz Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa pēdējo spēli turnīrā atskatījās Aigars Birzulis.

Trenerim ir viedoklis arī par Aleksandra Samoilova un Ruslana sniegumu pēdējā spēlē un arī „zelta setā”, kas beigu beigās nodrošināja mūsu izlasei iekļūšanu finālturnīrā. „Mums vairs nebija kur atkāpties, viss bija Sašas un Ruslana rokās un viņi nepievīla. Tā bija izteikta spēka spēle ar graujošiem uzbrukumiem un spēcīgām servēm. Ruslans labi nospēlēja aizsardzībā, Saša labāk darbojās blokā un bija daudzveidīgs uzbrukumā. Mūsējie kļūdījās mazāk, pacēla vairāk bumbu aizsardzībā un droši uzbruka. Par zelta setu šaubu nebija, jo dominance bija mūsu pusē. Emocionāli ļoti labi uzvilkušies un kaut ko mainīt šādā brīdī būtu neprāts, turklāt kā jau teicu bija visai auksts un spēlētājs no „malas” nez vai varētu labi iekļauties spēlē. Jā, neslēpšu, izskatīju arī rezerves variantus,” pauž Birzulis, variantus kādus izskatījis „zelta setam”, gan šoreiz neatklājot.

Krievijas izlases nometnē pirms „zelta seta” esot bijis novērojams apjukums. „Krievu nometnē bija neliels apjukums un viņi īsti nevarēja izšķirties, jo tieši pirms šī turnīra viņi bija samainījuši spēlētāju virknējumus. Turklāt abas spēles zaudēja tieši tā komanda, uz kuru bija balstītas lielākās cerības. Viņi pirms izšķirošā „zelta seta” bija daudz grūtākā situācijā un pareizo risinājumu neatrada,” uzskata treneris.

Noslēgumā Birzulis izmanto iespēju pateikties daudzajiem līdzjutējiem Latvijā, kuru atbalsts Kazaņā esot bijis ļoti jūtams. „Paldies visiem par atbalstu Latvijā, apsveikumiem un labiem vēlējumiem. Mēs šeit bijām labākā vīru komanda,” pauž treneris.

Pēdējā spēlē nelielas problēmas ar kāju radās Mārtiņam Pļaviņam, taču Aigars visus pludmales volejbola līdzjutējus var nomierināt. „Ar kāju viss būs kārtībā, nelielas problēmas ar īkšķa nagu,” pauž treneris, atklājot, ka komanda dienu noslēgusi ar nelielu relaksāciju pirtī un pēc pāris stundu miega devusies uz lidostu, lai dotos uz Pekinu, kur nākamajā nedēļā risināsies šīs sezonas pirmais FIVB „Grand Slam” turnīrs. Tajā piedalīsies abi mūsu spēcīgākie dueti.