Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņas USC sagrauj principiālāko pretinieci, NCAA pašreizējo čempioni UCLA

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņas USC sagrauj principiālāko pretinieci, NCAA pašreizējo čempioni UCLA
Tīna Graudiņa, komandas galvenais treneris Deins Blentons, Semija Sleitere. Foto: John McGillen / USC Athletics

ASV studenšu pludmales volejbolā risinās sezonas otrā nedēļa. Losandželosas USC šonakt savos laukumos apspēlēja Sanluisas Obispo "Cal Poly" (5-0) un savu principiālāko pretinieci Losandželosas UCLA (5-0). Uzvarētāju rindās 2019. gada Eiropas čempione Tīna Graudiņa un amerikāniete Semija Sleitere uzvarēja ar 2-0 un 2-1.

Atgādinām, ka ASV studenšu mačos universitāte spēlē pret universitāti. Katrai komandai pieci pāri - pirmais ir nomināli visspēcīgākais un spēlē pret pretinieču pirmo duetu, otrais pāris nosacīti mazliet vājāks un cīnās pret pretinieču otro duetu, un tā tālāk. Tādējādi lielā mača iznākums veidojas no piecām mazajām spēlēm.

Šīs nedēļas pirmajā mačā Dienvidkalifornijas Universitātes (USC) vienībai pretī stājās "Cal Poly", kas šosezon ir ļoti nopietna pretendente uz NCAA finālsacensību astoņnieku. Minētās komandas izredzes palielina budžeta samazinājums tradicionāli spēcīgajā Honolulu "Hawaii", kur sezonu sāks vien marta beigās.

USC tagad pieveica "Cal Poly" (5-0). Pretinieces sāka ar uzvarām pirmajos setos ceturtajā un piektajā pozīcijā, sparīgi cīnījās arī otrajos setos, savukārt trešajos nogriežņos pārliecinoši triumfēja favorītes. USC vadošais duets Tīna Graudiņa/Semija Sleitere eksaminēja Meisiju Gordonu/Emīliju Soniju. Pirmajā setā latviete dominēja pie tīkla, izpildīja vairākus blokus un noformēja četrus eisus (3:1, 7:2, 11:2, 16:7, 19:8), tādējādi 21:10. Otrajā setā scenārijs bija līdzīgs (3:1, 7:2 13:5, 19:9), beigās pretinieces tika krietni vien tuvāk, līdz ar to sanāca uzvara ar 21:17. Covid-19 ierobežojumu dēļ skatītāji nedrīkst apmeklēt spēles, taču nav liegts vērot no tuvējās daudzstāvu autostāvvietas balkoniem. Gandrīz visas USC meitenes spēlē ar maskām zem zoda, lai ērtāk izpildīt prasību valkāt deguna un mutes dobuma aizsegu nespēlēšanas laikā.

USC vienībai šosezon varētu būt spēcīgākais sastāvs visā NCAA, taču tagadējām pretiniecēm droši vien ir cits viedoklis. Pēdējos gados USC principiālākā konkurente bijusi tieši UCLA, kas ir ģeogrāfiski tuvākā stiprā komanda un pašreizējā čempione. Šajā derbijā savstarpējo spēļu līdzšinējā bilance bija 12-11, bet pēdējos desmit dueļos gan 3-7.

Laukuma saimnieces šoreiz uzvarēja ar 5-0. USC vadošais duets Tīna Graudiņa/Semija Sleitere šonakt cīnījās pret UCLA pieredzējušo aizsardzi Saviju Simo un talantīgo garo pirmkursnieci Leksiju Denaburgu. Spēles sākumā pretiniecēm tomēr neizdevās parādīt lielu pretestību (3:1, 7:3, 10:4, 12:5, 19:9), tādējādi pirmajā setā "mūsējām" pārliecinoša uzvara - 21:11. Otrajā nogrieznī cīņa izvērtās līdzvērtīgāka (5:4, 11:10), jūrmalnieces eiss deva 12:10, Sleitere panāca 14:11, pēc tam divas kļūdas uzbrukumā (14:14), arī nākamie divi punkti pretiniecēm - 14:16. Sleitere paņēma aizsardzībā, un Graudiņa noformēja 17:17, savukārt seta izskaņā veiksme uzsmaidīja UCLA spēlētājām - 22:24. Trešajā setā pretiniece izsita autā 10:7, savukārt Sleitere paņēma aizsardzībā, un Graudiņa panāca 11:7, tādējādi uzvara ar 15:10.

Kā zināms, NCAA pagājušajā sezonā Tīna Graudiņa bija akadēmiskajā atvaļinājumā un kopā ar Anastasiju Kravčenoku izcīnīja olimpisko kvotu, savukārt koronavīrusa pandēmijas dēļ studenšu cīņas noslēdzās priekšlaicīgi. ASV studējošo mačos Graudiņa iepriekš spēlēja ar nu jau absolvējušo amerikānieti Abrilu Bustamanti, bet savulaik dažās pārbaudes spēlēs latvietes pāriniece bijusi kreile Semija Sleitere. Šī gada sākumā Graudiņa un Kravčenoka vairākas nedēļas kopīgi trenējās Losandželosā, bet tagad daugavpiliete atrodas Meksikas pilsētā Kankūnā - pērn tur vēlējās spēlēt Pasaules tūres posmā, taču koronavīrusa pandēmija uzņēma apgriezienus un nācās doties uz dzimteni.

Pagājušās nedēļas izskaņā Tempes "Arizona State" klasiskā volejbola komanda un tās pirmkursniece Marta Levinska cerēja izbraukumā spēlēt pret USC, taču mači nenotika Covid-19 dēļ Losandželosas volejbola vienībā.

Iepriekšējās nedēļas nogalē Malibu "Pepperdine", kur šosezon debitē pērnā gada Latvijas vicečempione Kristīne Briede, savā laukumā plānoja uzņemt Stenfordas bīčvolejbola vienību, taču pasākums nenotika stipra vēja dēļ. 7.-8. martā Malibu pludmalē sacentīsies Longbīčas "Long Beach State", Graudiņas USC un Briedes "Pepperdine".

Izmantotie resursi:
usctrojans.com
UCLA-USC stats