Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Šmēdiņam savainojums; Pļaviņš Gštādē startēs ar citu pārinieku

Jānis Celmiņš

Šmēdiņam savainojums; Pļaviņš Gštādē startēs ar citu pārinieku
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: cev.lu

Jāņa Šmēdiņa potītes savainojums liegs duetam Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš piedalīties šonedēļ Gštādē notiekošajā FIVB „Grand Slam” turnīrā, tādejādi Mārtiņš uz turnīru Šveicē dosies kopā ar Aleksandru Soloveju.

Pēc turnīra Romā, kurā Mārtiņš un Jānis oficiāli ieguva ceļazīmi uz Londonas olimpiskajām spēlēm, Aigars Birzulis komandai deva pāris brīvdienas, bet jau aizvadīto nedēļu un šīs sākumu duets pavadīja nopietnos treniņos gan smiltīs, gan trenažieru zālē. Jau pagājušajā ziemas sezonā Vācijā un šīs vasaras sezonas ievadā Jānim bija nelielas problēmas ar vienu no potītēm (saišu sastiepums), taču nu par sevi manīt likusi otra. Vakar un šodien Jānis bija vizītēs pie ārstiem, kuri viņam ieteikuši kāju nedaudz atpūtināt. „Potītē konstatēti asins sabiezējumi un asinis neriņķo kā būtu nepieciešams. Tagad trīs, četras dienas kāja jāatpūtina un jācer, ka varēšu atsākt treniņus iespējami ātri,” skaidro Jānis Šmēdiņš.

Gštādē notiekošais turnīrs tiek uzskatīts par vienu no grūtākajiem Pasaules kausa tūrē, jo norit augstkalnu apstākļos, tāpēc būs ļoti interesanti pavērot kā tajā veiksies Mārtiņam ar jauno pārinieku – būs interesanti!

Aleksandrs Solovejs ierindas pludmales volejbola draugiem, iespējams, nav tik zināms, taču iepriekš vairākas vasaras viņš trenējās Genādija Samoilova vadībā un kopā ar Rihardu Finsteru startēja Eiropas 2010. gada U-20 čempionātā. 21 gadus vecais un divus metrus garais Solovejs šīs sezonas pirmajos divos Latvijas čempionāta Zelta OPEN posmos startēja ar dažādiem pāriniekiem - Rolandu Bergahlu un jau pieminēto Finsteru, izcīnot septītās vietas.

Līdz Londonas olimpiskajām spēlēm Pasaules kausa tūres kalendārā vēl atlicis aizvadīt divus posmus, attiecīgi Berlīnē (Vācijā) un Klāgenfurtē (Austrijā).

Par "Grand Slam"

Atšķirībā no citiem FIVB pasaules kausa posmiem, "Grand Slam" turnīros ir atšķirīga izspēles sistēma. Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta. Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).

  +2 [+] [-]

, 2012-07-03 18:53, pirms 12 gadiem
Ātri tikt uz kājām

     [+] [-]

, 2012-07-03 19:47, pirms 12 gadiem
Veiksmi uz atveseļošanos,un veiksmi Mārtiņam nākamajā kārtā!

     [+] [-]

, 2012-07-03 20:16, pirms 12 gadiem
Nekas, gan jau ātri tiks uz kājām un tad ar lielāku niknumu spēlēs Olimpiādē...

  -1 [+] [-]

, 2012-07-03 22:58, pirms 12 gadiem
Solovejs būs labais.....Zelta open 2. posmā bloku vispār nevarēja nolikt.....Tad jau Nātriņš vai Antoms būtu labāki pārinieki...hi-hi-hi

     [+] [-]

, 2012-07-03 23:08, pirms 12 gadiem
kpc ne Haralds?

     [+] [-]

, 2012-07-03 23:27, pirms 12 gadiem
lobiana rakstīja: kpc ne Haralds?
Viņš turnīram jau pieteicies ar savu ierasto pārinieku Armandu Āboliņu!

     [+] [-]

, 2012-07-04 11:24, pirms 12 gadiem
Ehh... kā gribētos kādreiz tā puslīdz nopietni bīčā patrenēties..

     [+] [-]

, 2012-07-04 15:08, pirms 12 gadiem
Nomet svaru vispirms!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja