Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Ņikitina: "Galvenais bija parādīt - māku slidot ne tikai tehniski, bet arī emocionāli"

Ņikitina: "Galvenais bija parādīt - māku slidot ne tikai tehniski, bet arī emocionāli"
Diāna Ņikitina
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas daiļslidotāja Diāna Ņikitina pēc Phjončhanas olimpisko spēļu īsās programmas uzstāšanās par spīti ne tik labajam tiesnešu vērtējumam bija ļoti priecīga par to, ka izdevies reabilitēties par neveiksmi Eiropas čempionātā.

"Esmu priecīga, jo parādīju ļoti labu slidojumu un beigās pat apraudājos," emocionāla un smaidīga pēc uzstāšanās bija Ņikitina. "Biju ļoti priecīga, jo pēc Eiropas čempionāta, kurā nenoslidoju tik labi, cik varēju, jutos nomākta. Šoreiz es vienkārši saņēmos, izgāju uz ledus un parādīju, ko spēju."

Diāna neslēpj, ka pirms sacensībām viņai bija bail, ka varētu atkārtoties Eiropas čempionāta neveiksme. "Bet, kad pirms uzstāšanās izgāju uz ledus, vispirms nodomāju - galvenais, lai nav tā, kā Eiropas čempionātā. Pēc brīža jau uzsvēru sev, ka tas ir jāizmet no galvas. Tad kļuvu nikna uz sevi. Un, kad mani pieteica, es biju apņēmības pilna - ej un rauj visu."

"Punkti ir punkti, cik iedeva, tik iedeva. Man galvenais bija tīri noslidot un parādīt, ka māku slidot ne tikai tehniski, bet arī emocionāli. Parādīt savas slidošanas prasmes," uzsver Ņikitina. "Salīdzinot ar Eiropas čempionātu, bijām izmainījuši vienu lēcienu, kas bija kļuvis sarežģītāks. Maiņa bija tikai viena, un tas izdevās. Manuprāt, šis elements bija labāks nekā iepriekšējais. Bija viena nianse priekšpēdējā griezienā, kur mani sāka šūpot, bet pārējais bija kārtībā. Jutu, ka arī publika novērtēja. Sajutu, ka skatītājiem patika, un sāku slidot vēl emocionālāk."

"Ja iekļūšu izvēles programmā, tad priekšnesums būs tāds pats, kā Latvijas čempionātā un Eiropas čempionātā," atklāj Diāna. "Varbūt izmainījām kaut ko horeogrāfiski, bet pamatā viss būs tas pats, arī mūzika un kleita. Un arī es pati, tikai varbūt ar nedaudz mazāku svaru."

Ņikitina īso programmu veica nevis kleitā, bet bikšu kostīmā, kas nav īpaši raksturīgi sieviešu daiļslidošanai. "Parasti meitenes uzstājas kleitās, bet šogad izvēlējāmies bikšu kostīmu. Esmu diezgan gara auguma, tādēļ ar Stefānu [Lambjēlu] izlēmām, ka tas labi izskatīsies. Tas ir eleganti. Neesmu ne pirmā, ne pēdējā, kas uzstājas biksēs. Šīs sezonas sākumā, kad nolēmām tā darīt pēkšņi ieraudzīju, ka ļoti daudzām meitenēm ir bikšu kostīmi. Nodomāju, nu kāpēc tā? Tad, kad es esmu izdomājusi startēt biksēs, to izvēlējušās darīt arī citas."

     [+] [-]

, 2018-02-22 01:42, pirms 6 gadiem
Платить в двое меньше за электричество? Легко, но есть единственный секрет, как не нарушая законы платить в двое меньше при том же потреблении, вот почитайте ЛЕГАЛЬНАЯ ЭКОНОМИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГИИ - РЕАЛЬНА! Я уже давно пользуюсь, знакомый электрик одобрил такой метод и, даже, себе поставил!