Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Austrālijas peldētāja Kempbela pēc nekvalificēšanās OS noslēdz karjeru

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Austrālijas peldētāja Kempbela pēc nekvalificēšanās OS noslēdz karjeru
Keita Kempbela. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Par profesionālās sportistes karjeras beigām trešdien paziņoja Austrālijas peldētāja Keita Kempbela, par iemeslu minot nespēju kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm.

32 gadus vecā peldētāja piedalījās iepriekšējās četrās olimpiskajās spēlēs, kurās kopumā izcīnīja astoņas medaļas, tostarp četras - zelta.

Kempeba tika uzskatīta par vienu no labākajām stafetes peldētājām, lielāko daļu godalgu izcīnot 4x100 metru brīvā stila un kompleksajos peldējumos

2008.gada olimpiskajās spēlēs viņa 15 gadu vecumā tika pie bronzas godalgas individuālajā 50 metru brīvā stila peldējumā, bet 2020.gada olimpiskajās spēlēs bronzu izcīnīja arī divreiz garākā distancē.

"Centos nokļūt savās piektajās olimpiskajās spēlēs no visa spēka, tādēļ neskatoties uz neveiksmi, man ir ar ko lepoties," trešdien paziņoja Kempbela. "Šis bija ilgs un brīnišķīgs ceļojums, ko ne pret ko nemainītu," par savu peldētājas karjeru piebilda austrāliete.

Kempbela karjeras laikā sasniedza septiņus pasaules rekordus, bet pasaules čempionātos izcīnīja 12 medaļas, no kurām četras bija augstākā kaluma.

Izmantotie resursi:
LETA