Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Peldēšanas ziemas čempionātā Liepājā laboti četri Latvijas rekordi

Jānis Pārums

Peldēšanas ziemas čempionātā Liepājā laboti četri Latvijas rekordi
Aļona Ribakova
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Pulcējoties labākajiem Latvijas peldētājiem Liepājā, kur no 24. līdz 25.februārim norisinājās 2012.gada Latvijas ziemas čempionāts peldēšanā, jaunuzceltais Liepājas Olimpiskā centra peldbaseins (25m) ir kļuvis par mājvietu četriem Latvijas rekordiem.

Pirmais Liepājas Olimpiskajā centra peldbaseinā reģistrētais Latvijas rekords padevās daudzkārtējai Latvijas čempionei un rekordistei, SK Delfīns pārstāvei Aļonai Ribakovai (tr. G. Jakubovskis), kura 200m brasa distancē iespēja labot sev piederošo valsts rekordu par vairāk nekā trīs sekundēm, finišējot šajā distancē pēc divām minūtēm un 28.31 sekundes (2:28.31). Līdzšinējo Latvijas rekordu 200m brasā, kas bija divas minūtes un 31.39 sekundes (2:31.39), Ribakova uzstādīja tieši pirms gada notikušajā Latvijas čempionātā. Jāuzsver, ka šis sportistes uzrādītais rezultāts bija arī augstvērtīgākais rezultāts pēc FINA punktu tabulas.

Neilgi pēc A. Ribakovas uzvaras 200m brasa distancē, ar jaunu Latvijas rekordu noslēdzās arī 100m uz muguras peldējums sievietēm, kurā, finišējot pēc vienas minūtes un 03.36 sekundēm (1:03.36), par Latvijas čempioni kļuva cita SK Delfīns pārstāve - Renata Tomilova (tr. S. Kurmeļovs). Līdzšinējais rekords šajā distancē piederēja Alīnai Sotņikovai un bija viena minūte un 03.66 sekundes (1:03.66).

Arī čempionāta otrajā dienā vispārliecinošāko sniegumu rādīja jau iepriekš minētās SK Delfīns audzēknes A. Ribakova un R. Tomoliva. Tā vispirms pie sava otrā nacionālā rekorda šajā čempionātā tika Tomilova, kura 200m uz muguras ne tikai pārliecinoši apsteidza savas konkurentes un kļuva par Latvijas čempionu šajā distancē, bet arī ievērojami spēja uzlabot Vladislavas Kožemjako 2002.gadā uzstādīto rekordu (2:19.60). Tomilovai distances veikšanai bija nepieciešamas divas minūtes un 16.79 sekundes (2:16.79).

Savukārt Ribakova, turpinot apliecināt savu personisko izaugsmi, lauza savu pirms trīs gadiem sasniegto personisko un arī nacionālo rekordu 400m kompleksajā peldējumā. Liepājas Olimpiskā peldbaseina ūdeņos šo sarežģīto distanci Ribakova veica četrās minūtēs un 55.66 sekundēs (4:55.66), tādejādi labojot sev piederošo rekordu šajā distancē par teju pusotru sekundi.

SK Delfīns daiļā dzimuma labotie nacionālie rekordi lielā mērā nodrošināja arī ļoti pārliecinošu kluba pirmās komandas uzvaru kopvērtējumā (707.p.), aiz sevis atstājot gan Jelgavas SPS pirmo komandu (559.p.), gan BJSS Rīdzene/DSN komandu, kura no otrās vietas atpalika par nieka trīs punktiem. Kopumā čempionātā piedalījās 17 komandas un vairāk nekā 230 sportisti no visas Latvijas.

Sportacentrs TV video
Latvijas ziemas čempionāts peldēšanā bildēs
Rezultāti

Informāciju sagatavoja:
Aivars Platonovs, Latvijas Peldēšanas federācijas projektu un komunikācijas vadītājs