Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

EČ peldēšanā Latvijai kopumā ļoti labs - 4 valsts rekordi, pusfināls brasā un fināls daiļlēkšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

EČ peldēšanā Latvijai kopumā ļoti labs - 4 valsts rekordi, pusfināls brasā un fināls daiļlēkšanā
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

Serbijā notikušais Eiropas čempionāts peldēšanā kopumā Latvijas pārstāvjiem izdevies ļoti labs, jo tika laboti četri valsts rekordi - divi individuāli un divi stafetēs, kā arī Daniils Bobrovs sasniedza pusfinālu brasā. Savukārt daiļlēkšanā Latvija pirmo reizi bija finālā.

Latvijas kvartets ar Valēriju Čurgeli, Daniilu Bobrovu, Ronenu Kermanu un Kristapu Miķelsonu sastāvā svētdien Belgradā Eiropas čempionātā ūdenssporta veidos ierindojās 14. vietā 4×100 metru kompleksā peldējuma stafetē, sasniedzot jaunu Latvijas rekordu – trīs minūtes un 44.88 sekundes (3:44.88). Iepriekšējais rekords, kas tika sasniegts 2015. gada augustā Kazaņā, tika labots par 0,7 sekundēm. Tas ļāva Latvijas kvartetam ieņemt 14.vietu 15 valstu vērtējumā.

Jāatzīmē, ka iepriekš šajā čempionātā Latvijas peldētāji laboja nacionālo rekordu arī 4x200m br./st. stafetē, ieņemot 11.vietu, bet Daniils Bobrovs izcēlās ar diviem valsts rekordiem individuālajās disciplīnās – 100m un 200m brasā. Pēdējā no tām mūsu olimpietis spēja kvalificēties sacensību pusfinālam un noslēgumā ieņēma augsto 11.vietu, tikai 0,3 sekundēm peitrūkstot līdz finālam. Tāpat šis sasniegums Bobrovam nodrošināja ceļa zīmi uz otrām olimpiskajām spēlēm sportista karjerā.

Belgradā notiekošajā Eiropas čempionātā Latviju pārstāvēja 9 mūsu peldētāji: Daniils Bobrovs, Kristaps Miķelsons, Reds Rullis, Ronens Kermans, kā arī debitanti – Marko Priednieks, Valērijs Čurgelis, Jegors Mihailovs, Staņislavs Šakels un Matīss Kaktiņš.

Jāatzīmē, ka daiļlēkšanas sacensībās startēja Džeja Delanija Patrika, kas pirmo reizi Latvijas daiļlēkšanas vēsturē ne vien iekļuva sacensību finālā, bet arī izcīnīja augsto 7.vietu.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija