Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Rīgā norisināsies Latvijas čempionāts peldēšanā

Krišs Upenieks

26-28. maijā Ķīpsalas peldbaseinā norisināsies 93. Latvijas čempionāts peldēšanā 50m peldbaseinā, kas vienlaikus ir starptautiskās peldēšanas federācijas (FINA) atzītas kvalifikācijas sacensības 2017.gada FINA pasaules čempionātam Budapeštā (Ungārija) un 2018.gada Jaunatnes Olimpiskajām spēlēm Buenosairesā (Argentīna).

Šogad čempionātā savu dalību ir apstiprinājušas komandas no 8 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, ASV, Austrālijas un Alžīras un sacensībās startēs vairāk kā 400 dalībnieku.

Lai gan maija nogalē sacensību norises vietā plīvos mazāk pārstāvēto valstu karogu nekā pērn, arī šogad čempionāta likmes ir ļoti augstas – gan Latvijas sportistiem, gan arī pārējo valstu dalībniekiem šī būs pēdējā iespēja ielēkt nu jau braucošā vilcienā uz Budapeštu, kur pēc diviem mēnešiem pulcēsies pasaules labākie peldētāji, lai cīnītos par pasaules čempionu titulu. Paredzams, ka Latviju šajās sacensībās varētu pārstāvēt septiņi sportisti.

Savukārt jaunajiem sportistiem šajā čempionātā būs iespēja uzsākt cīņu par vietu uz Jaunatnes Olimpiskajām spēlēm 2018.gadā – jau šobrīd ir zināms, ka peldēšanas sacensībās vieta būs tikai 400 sportistiem un līdz ar to ir paredzama ļoti sīva cīņa par katru caurlaidi uz jaunatnes sportā lielāko sporta forumu. Tāpat līdz ar šo čempionātu noslēgsies LPF noteiktais kvalifikācijas periods dalībai Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā, tāpēc sacensībās sagaidāma sīva cīņa arī par vietām olimpiskajā komandā.

Čempionāts RTU Ķīpsalas peldbaseinā sāksies 26. maija rītā plkst. 10:00 ar priekšsacīkstēm 50m br./st., 100m brasā, 200m uz muguras, 100m tauriņstilā un 400m br./st. Savukārt čempionāta pirmās dienas vakara programmā plkst. 17:00 uz starta būs iespējams vērot sacensību finālistus, kas cīnīsies par čempionāta medaļām, kā arī stafešu peldējumus.

Arī turpmākajās divās dienās, 27. un 28. maijā, čempionāta dalībnieki startēs pēc tās pašas sistēmas – no rīta cīnoties par vietu labāko astotniekā, bet vakarpusē jau par čempionāta medaļām. Kopumā čempionātā tiks sadalīti 32 medaļu komplekti individuālajās distancēs un 6 komplekti stafešu peldējumos.

Plašāka informācija par 93. Latvijas atklāto čempionātu peldēšanā ir pieejama čempionāta oficiālajā mājas lapā – latviannationals.com, kā arī Latvijas Peldēšanas Federācijas mājaslapā – swimming.lv

Latvijas Peldēšanas federācija aicina ikvienu interesentu nākt un atbalstīt savus favorītus šajās sacensībās.
Čempionāta translācija tiešraidē būs pieejama kanālā Sportacentrs.com TV, kā arī interneta portālos. Tiešraides sākums katru dienu 10:00 (priekšsacīkstes) un 17:00 (fināli).

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Peldēšanas federācija