Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā startēs deviņi Latvijas peldētāji un viena daiļlēcēja

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiropas čempionātā startēs deviņi Latvijas peldētāji un viena daiļlēcēja
Latvijas izlases peldētāji treniņnomtnē Slovēnijā. Foto: LPF.

Pirmdien Serbijā sāksies Eiropas čempionāts peldēšanā, kurā Latviju pārstāvēs deviņi peldētāji ar olimpieti Daniilu Bobrovu priekšgalā, kā arī viena daiļlēcēja.

Laika posmā no 17.-23.jūnijam Serbijā notiekošajā Eiropas čempionātā startēs deviņi peldētāji – Daniils Bobrovs, Kristaps Miķelsons, Reds Rullis, Matīss Kaktiņš, Ronens Kermans, Marko Priednieks, Valērijs Čurgelis, Jegors Mihailovs un Staņislavs Šakels, kā arī daiļlēcēja Džeja Delanija Patrika.

Eiropas čempionāts šoreiz būs īpaši nozīmīgs arī Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensību kontekstā, jo tieši tā būs pēdējā iespēja mūsu sportistiem savstarpējā cīņā noskaidrot, kurš ir labākais un iegūs kāroto ceļazīmi uz Parīzi. No mūsu vadošajiem sportistiem čempionātā nepiedalīsies vienīgi Ģirts Feldbergs, kā arī Ieva Maļuka, kurai cīņā par dalību savās otrajās olimpiskajās spēlēs faktiski nav konkurentu un līdz ar to Ieva var koncentrēties uz pilnvērtīgu sagatavošanās treniņprocesu.

Vienpadsmit Latvijas izlašu pamatsastāvā un kandidātu sastāvā iekļautie sportisti laika posmā no 19.05.-02.06. aizvadīja sagatavošanās treniņnometni Slovēnijas pilsētā Radovljicā, lai pilnvērtīgi sagatavotos dalībai Eiropas čempionātā pieaugušajiem un junioru čempionātā, kas attiecīgi norisināsies jūnijā un jūlijā.

Treniņnometnē piedalījās Reds Rullis, Nikolass Deičmans, Valērijs Čurgelis, Kristians Brenčs, Jegors Mihailovs, Staņislavs Šakels, Kristaps Čilipāns, Ārons Roderts, Matīss Kaktiņš, Elijs Aleksejevs un Petra Aleksandra Baumane, savukārt treneru korpusā par sportistu treniņprocesa norisi rūpējas Sergejs Kurmeļevs, Astra Ozoliņa un fiziskās sagatavotības trenere/fizioterapeite Paula Pole.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija