Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Šodien Romā sākas Eiropas junioru čempionāts peldēšanā ar divu mūsējo dalību

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šodien Romā sākas Eiropas junioru čempionāts peldēšanā ar divu mūsējo dalību
Foto:ejsc2021.com

Itālijas galvaspilsētā Romā šodien sākas un līdz 11.jūlijam norisināsies LEN Eiropas junioru čempionāts peldēšanā, kurā piedalīsies 565 sportisti no 48 Eiropas valstīm, tai skaitā arī Latvijas, kas šoreiz tiks pārstāvēta ar diviem sportistiem – Kristapu Miķelsonu un Ronenu Kermanu.

Mūsu izlases jaunajiem sportistiem šajā čempionātā ieplānota intensīva sacensību programma – sešās dienās Kermans izies uz startu 6 sešās individuālajās disciplīnās, bet Kristapam debijas čempionātā starts 5 individuālajās disciplīnās.

Čempionāta pirmajā dienā, 6.jūlijā, Kermans Ronens startēs 100m peldējumā uz muguras, savukārt turpmākajās dienās sportistam ir paredzēts starts 50m un 200m br./st., 100m tauriņstilā, 200m peldējumā uz muguras, kā arī 200m kompleksā peldējuma priekšsacīkstēs.

Tikmēr Miķelsons dalību čempionātā sāks dienu vēlāk (7.jūlijā) ar startu 100m br./st. priekšsacīkstēs. Bet čempionāta turpinājumā starti daudz sarežģītākās disciplīnās – 200m br./st. un 200m uz muguras, kā arī 200m un 400m kompleksajā peldējumā.

Latvijas izlases delegāciju šajā čempionātā vada trenere Aiva Miķelsone. Savukārt čempionāta tiesnešu rindās Latviju pārstāvēs FINA kategorijas tiesnesis Reno Jēkabsons, kas iepriekš ir pildījis tiesneša pienākumus arī pasaules junioru čempionātā.

Izmantotie resursi:
swimming.lv