Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Krūms

Par peldēšanas sprinta karalieni kļūst Brita Štefena

Par peldēšanas sprinta karalieni kļūst Brita Štefena
Brita Štefena
Foto: AP

Šovakar holandietei Marlēnai Veldhuisai piederošais pasaules rekords 50 metru supersprinta distancē brīvajā stilā krita divu sieviešu peldēšanas dižgaru cīņā par pasaules čempiones troni. Gan Terēse Alshammara, gan Brita Štefena distanci veica ātrāk par Veldhuisas pasaules rekorda atzīmi, zelta medaļu spējot izcīnīt Štefenai.

Pirms pasaules čempionāta labākais rezultāts 50 metru brīvā stila distancē piederēja Nīderlandes sportistei Marlēnai Veldhuisai - 23.96 sekundes, sasniegts šā gada aprīlī. Tomēr Veldhuisa savu lielisko sprinteres statusu pilnībā attaisnot nespēja, kopā ar austrālieti Keitu Kembelu dalot vien bronzas medaļu - abām 23.99 sekundes, kas arī, protams, ir ļoti augstvērtīgs rezultāts.

Par pašlaik neapstrīdami labāko brīvā stila īso distanču speciālisti dēvētā Brita Štefena izdarīja to, ko no viņas prasīja daudzie līdzjūtēju tūkstoši, izcīnot uzvaras abās prestižajās 50 un 100 metru distancēs brīvajā stilā, turklāt abās labojot pasaules rekordus. 50 metru brīvā stila distanci Štefena veica 23.73 sekundēs, par sekundes trešdaļu labojot Veldhuisas pasaules rekordu.

Štefenai ne mirkli atslābināties neļāva un uz priekšu dzina pasaules rekordiste 50 metros tauriņstilā Terēse Alshammara no Zviedrijas, kura izcīnīja sudraba medaļu un uzrādīja šās distances visu laiku otro ātrāko rezultātu pasaules vēsturē - 23.88 sekundes.

Jāpiebilst, ka astotajā vietā ierindojās 42 gadus vecā amerikāņu peldēšanas dinozaure Dara Toresa (24.48 sekundes). Eurosport reportieriem viņa stāstīja, ka ir apmierināta ar sasniegto: "Astotā vieta ir pietiekami laba, ņemot vērā, ka pašlaik cīnos ar ceļgala savainojumu. Es domāju, ka varu lepoties un teikt, ka 42 gadu vecumā esmu astotā ātrākā peldētāja pasaulē. Nezinu, kas notiks nākotnē, tomēr es peldēšanu tik ļoti mīlu un tā man sagādā tik daudz prieka, ka projām doties es negrasos. Viss, ko es gribu ir peldēt ātrāk. Ceru, ka man tas izdosies, tiklīdz tikšu galā ar savu traumu."


, 2009-08-11 16:27, pirms 15 gadiem
Viņai labs kreisās rokas atvēziens!
Nikolass Deičmans. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

Latvijas čempionāta peldēšanā pirmajā dienā Latvijas rekords arī Deičmanam

99. Latvijas atklātā čempionāta pirmās dienas vakara sesijā Daniils Bobrovs, kurš priekšsacīkstēs laboja sev piederošo nacionālo rekordu 100m brasā, nespēja atkārtoti uzlabot savu sniegumu, taču par vēl vienu valsts rekordu parūpējās Nikolass Deičmans, pārspējot savu vien divus mēnešus atpakaļ sasniegto rekordu 200m uz muguras.
Daniils Bobrovs. Foto: swimming.lv

Bobrovs priekšpeldējumā labo sev piederošo Latvijas rekordu brasā

99. Latvijas atklātā čempionāta sacensību pirmā diena iesākusies ar teicamu sniegumu Daniila Bobrova izpildījumā, kurš jau priekšsacīkstēs iespēja labot sev piederošo valsts rekordu 100m brasā, finišu sasniedzot pēc minūtes un 02,12 sekundēm (1:02,12).
Ieva Maļuka. Foto: sundevilswimdive
1

Maļuka maina skolas un turpmāk pārstāvēs Džordzījas universitāti

14 Latvijas rekordu īpašniece individuālajās peldēšanas distancēs Ieva Maļuka pavēstījusi par skolas maiņu Amerikas Savienotajās Valstīs. Iepriekšējos divus gadus Arizonas "Sun Devils" peldēšanas komandā pavadījusī Maļuka turpmāk pielaikos uz Džordžijas "Bulldogs" krāsas.