Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Brenčs iekļūst EJČ peldēšanā pusfinālā, Čilipānam pietrūkst deviņas simtdaļas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Brenčs iekļūst EJČ peldēšanā pusfinālā, Čilipānam pietrūkst deviņas simtdaļas
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

Lietuvā notiekošajā Eiropas Junioru čempionāta pirmajā dienā mūsu pārstāvis Kristians Brenčs ar vienpadsmito labāko rezultātu kvalificējies čempionāta pusfinālam 50m peldējumā uz muguras. Tikmēr Kristapu Čilipānu savā debijas startā no iekļūšanas pusfinālā šķīra nieka 0.09 sekundes.

Kristians Brenčs priekšsacīkstēs 50m distanci uz muguras veica 26.18 sekundēs, kas bija dalīts vienpadsmitais labākais laiks starp 52 dalībniekiem. Jāatzīmē, ka sportista labākais laiks šajā distancē ir par divās sekundes simtdaļām labāks. Tikmēr Āronam Rodertam šajā distancē 39. rezultāts – 27.16 sekundes.

Sacensību pusfināls notiks jau šovakar un tajā tiks noskaidroti 8 spēcīgākie peldētāji, kas turpinās cīņu par medaļām.

Tikmēr pavisam nedaudz līdz iekļūšanai pusfinālā pietrūka debitantam Kristapam Čilipānam, kurš 50m brasā finišu sasniedza ar jaunu personīgo rekordu – 28.68. Piecdesmit divu dalībnieku vidū tas bija 19. labākais rezultāts un nodrošina otrā rezervista statusu, kas dod teorētiskas iespējas iekļūt pusfinālā.

200m brīvajā stilā Anabellai Veržbickai un Emīlijai Strazdiņai, sasniedzot jaunus personīgos rekordus, attiecīgi 61. un 66. vieta. Jauns personīgais un vienlaikus arī Latvijas junioru rekords Elijam Aleksejevam 200m tauriņstilā – finišējot pēc divām minūtēm un 05.50 sekundēm (2:05.50) jelgavniekam 29. vieta.

Tikmēr Evelīnai Šidlovskai 36. vieta 50m brasā, bet 4x100m br./st. stafetēm zēniem mūsu kvartets, finišējot pēc trīs minūtēm un 31.55 sekundēm (3:31.55), ieņēma 17. vietu, apsteidzot Armēniju un diskvalificētos zviedrus.

Izmantotie resursi
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija