Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

"Rīgas sprintā" peldēšanā starp 400 dalībniekiem arī Eiropas čempionāta medaļniece un finālists

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Rīgas sprintā" peldēšanā starp 400 dalībniekiem arī Eiropas čempionāta medaļniece un finālists
Kotrina Teterevkova ar bronzas medaļu (pirmā no labās). Foto: Darius Kibirkštis/Lietuvas peldēšanas federācija.

Šo piektdien un sestdien, 4. un 5.novembrī, Sporta namā "Daugava", Rīgā, norisināsies FINA apstiprinātas pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensības “10.starptautiskais sprinta festivāls “Rīgas Sprints””, kurā pulcēsies ne vien pašmāju labākie sportisti, bet arī šī gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēja no Lietuvas Kotrina Teterevkova, kā arī viesi no Igaunijas, Francijas un Libānas.

Nenoliedzami titulētākā un zināmākā šī gada sacensību dalībniece ir lietuviete Kotrina Teterevkova, kura šogad Romā aizvadītajā Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas godalgu 200m brasā. Tieši šajā distancē sportiste ir labojusi arī Lietuvas zvaigznei Rūtai Meilutītei piederošos rekordus gan īsajā, gan garajā baseinā. Lietuviete Rīgā uz starta blokiem kāps visās brasa distancēs, kā arī 200m kompleksā.

Tāpat starp ārvalstu viesiem jāizceļ Eiropas čempionāta finālists no Igaunijas Daniels Zaitsevs, kas startēs visās tauriņstila distancēs, kā arī 50m brīvajā stilā.

No pašmāju sportistiem šajās sacensībās savu dalību ir apstiprinājuši teju visi mūsu vadošie atlēti, tai skaitā šī gada pasaules čempionātam 25m peldbaseinā kvalificējušies Ģirts Feldbergs, Daniils Bobrovs, Kristaps Miķelsons un Arina Baikova. Rīgā redzēsim arī perspektīvo junioru Aronu Todu Baltaiti, kas ieradies no ASV, kā arī joprojām elites līmenī startējošo Andreju Dūdu.

No Latvijas sportistiem sprintā nestartēs vienīgi Ieva Maļuka, kura šobrīd studē un trenējas ASV. Šī iemesla dēļ Ieva arī neplāno piedalīties šī gada decembrī Melburnā notiekošajā pasaules čempionātā.

Par godu sacensību desmitajai sezonai, šoreiz ir ieplānots arī neierasts peldējums – sacensību pirmās dienas noslēgumā notiks Latvijas rekorda labojuma mēģinājums 4x50m brīvā stila stafetē, kurā startēs šīs sezonas ātrākie un mūsu valsts peldētāji konkrētajā distancē – Toms Veinbergs (22.94), Kārlis Ādamsons (22.79), Ģirts Feldbergs (22.67) un Adrejs Dūda (22.23). Tiek paredzēts, ka konkurenci šajā peldējumā mūsu sportistiem sastādīs Igaunijas apvienotā komanda.

Visi peldēšanas draugi un interesenti ir aicināti apmeklēt sacensības klātienē vai vērot tās TV tiešraidē, kas būs pieejama nacionālās apraides programmā TV4.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija