Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Dānija nosauc sastāvu Pekinai, izlasei nepalīdzēs Ufas aizsargs Larsens

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Dānija nosauc sastāvu Pekinai, izlasei nepalīdzēs Ufas aizsargs Larsens
Sebastiāns Dāms
Foto: AFP/Scanpix

Kā nākamā sastāvu Pekinas olimpiskajām spēlēm nosaukusi Dānijas hokeja izlase, kura uz pirmajām olimpiskajām spēlēm dosies ar trim vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un 14 uzbrucējiem. Sastāvā gan nav Ufas ''Salavat Yulaev'' aizsarga Filipa Larsena, vienīgais no KHL ir uzbrucējs Niklass Jensens.

Dānija Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīrā spēlēs B apakšgrupā kopā ar Krievijas Olimpiskās komitejas, Čehijas un Šveices izlasēm. Pirmo spēli 9. februārī Dānija aizvadīs pret Čehiju, apakšgrupu turnīru turpinot 11. februārī pret Krievijas Olimpisko komiteju un noslēdzot 12. februārī pret Šveici.

Izlases galvenais treneris nosaucis hokejistus, kuri dosies uz Pekinu. Uz olimpiskajām spēlēm Dānija dosies ar trim vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un 14 uzbrucējiem. Pārsvarā hokejisti ir no Zviedrijas, Austrijas, Šveices, Somijas, Vācijas un Dānijas čempionātiem. Uz Pekinu nedosies 32 gadus vecais aizsargs Filips Larsens, kurš ikdienā spēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Ufas ''Salavat Yulaev'' un 36 spēlēs guvis četrus vārtus, kā arī izdarījis 13 rezultatīvas piespēles.

Dānija ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīrā piedalīsies pirmo reizi. Kvalifikācijā izšķirošajā mačā tā pārspēja Norvēģiju. Pie tam, Pekinā spēlēs ne tikai vīriešu hokeja izlase, bet arī sieviešu.

Dānijas izlases sastāvs Pekinas olimpiskajās spēlēs

Vārtsargi: Sebastiāns Dāms (''Klagenfurter'' Austrija), Frederiks Dihovs (''Kristianstads''), Patriks Galbraits (''SonderjyskE Vojens'')
Aizsargi: Filips Brugisers (''Fischtown Pinguins'' Vācija), Jespers Jensens Ābo (Krēfeldes ''Penguine'' Vācija), Nikolass Jensens (Berlīnes ''Eisbaren'' Vācija), Emils Kristensens (''Pustertal'' Itālija), Olivers Larsens (''Jukurit'' Somija), Matiass Larsens (Malmo ''Redhawks'' Zviedrija), Olivers Lauridsens (Malmo ''Redhawks'' Zviedrija)
Uzbrucēji: Matiass Asperups (''Eagles''), Matiass Hansens (Herningas ''Blue Fox''), Mikels Bodkers (''Lugano'' Šveice), Julians Jakobsens (''Pirates''), Jespers Jensens (''White Hawks''), Niklass Jensens (''Jokerit'' Somija), Mortens Madsens (''Timra'' Zviedrija), Nikolai Meijerss (Vīnes ''Capitals'' Austrija), Franss Nīlsens (Berlīnes ''Eisbaren'' Vācija), Niks Olesens (''Gavle'' Zviedrija), Mortens Polsens (Herningas ''Blue Fox''), Peters Regins (''Ambri-Piotta'' Šveice), Patriks Rasels (''Linkoping'' Zviedrija), Frederiks Storms (''Ingolstadt'' Vācija)

OS 2022, vīriešu hokeja turnīra apakšgrupas

A grupaB grupaC grupa
KanādaROC komandaSomija
ASVČehijaZviedrija
VācijaŠveiceSlovākija
ĶīnaDānijaLatvija

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2022...

     [+] [-]

, 2022-01-19 12:31, pirms 2 gadiem
Molodčiks, teicama reakcija!

  +1 [+] [-]

, 2022-01-19 15:54, pirms 2 gadiem
Bez NHL vārtsarga un abiem jaudīgajiem uzbrucējiem dāņiem būs grūti, Bedkers un Regins arī strauji sašļukuši Eiropā spēlējot.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-19 17:41, pirms 2 gadiem
Ufas somi var ,bet dānis nevar,ja es būtu dānis ,tad man būtu ko teikt.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-19 21:12, pirms 2 gadiem
Edgars rakstīja: Bez NHL vārtsarga un abiem jaudīgajiem uzbrucējiem dāņiem būs grūti, Bedkers un Regins arī strauji sašļukuši Eiropā spēlējot.
3 jaudīgajiem. Ellers nav tik rezultatīvs kā Ēlerss un Bjorkstrands, taču tāpat mauc ar puspunktu spēlē lielu rezultativitāti. Neviens no letiņiem to nav iespējis. Nevarētu arī teikt, ka Regīns strauji sašļucis, jo punktus krāj straujāk kā pēdējā Jokerit sezonā.

     [+] [-]

, 2022-01-19 23:14, pirms 2 gadiem
uzbrukumā dāņiem pirmās 2 maiņas būs jaudīgas...