Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Zālītis

Spāņi pagarinājumā apspēlē ķīniešus

Spāņi pagarinājumā apspēlē ķīniešus
Jao Miņs cīņā ar Po Gasolu.
Foto: AFP

Spānijas basketbola izlase ir izglābusies no negaidītas neveiksmes olimpiskajā turnīrā Pekinā, spēles pagarinājumā ar 85:75 pieveicot Ķīnas valstsvienību.

Ķīnas izlase bija vadībā spēles lielāko daļu, tomēr spāņi izšķirošajās minūtēs nospēlēja drošāk, pamatlaiku noslēdzot ar 72:72. Papildlaika pirmajās epizodēs Po Gasols abās laukuma pusēs bija pārāks par Jao Minu, ļaujot Spānijas komandai izvirzīties vadībā, turklāt sagādājot Ķīnas dižcentram piekto personīgo piezīmi. Pēc Jao noiešanas malā cīņa par uzvaru spēlē bija praktiski galā, un spāņi droši noturēja vadības grožus līdz pat finālsvilpei - 85:75.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 29 gūtiem punktiem un astoņām izcīnītām atlēkušajām bumbām bija Po Gasols, savukārt 21 punkts un astoņas zem groziem iegūtas bumbas Rūdija Fernandesa rēķinā. Olimpisko saimnieku komandas labā 19 punktus guva Vei Li.

Spānijas izlase pēc šīs uzvaras pagaidām gozējas olimpiskā turnīra B apakšgrupas līderpozīcijās ar divām uzvarām tikpat spēlēs, taču visticamāk galvgalī viņiem šodien pievienosies arī ASV basketbolisti, kuri plkst.15 pēc Latvijas laika uzsāks cīņu ar Angolu.

Vēl vienā otrdien notikušajā B apakšgrupas cīņā Vācija ar rezultātu 64:87 piekāpās Grieķijai.

Olimpiskais basketbola turnīrs

B apakšgrupas spēle
Spānija - Ķīna 85:75

Grupas kopvērtējums

VietaValstsSpēlesUzvarasZaudējumiPunkti
1. Spānija 2 2 0 4
2. Grieķija 2 1 1 3
3. Vācija 2 1 1 3
4. ASV 1 1 0 2
5. Ķīna 2 0 2 2
6. Angola 1 0 1 1

Izmantotie resursi:
en.beijing2008.cn


Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
6

Karogu noslēguma ceremonijā nesīs Apinis

Paralimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Pekinā, kas risināsies šodien, Latvijas karogu uzticēts nest paralimpiskajam čempionam un vicečempionam attiecīgi diska mešanā un lodes grūšanā Aigaram Apinim.
Edgars Bergs apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
24

Edgars Bergs – paralimpisko spēļu vicečempions

Šorīt Pekinas paralimpiskajās spēlēs kā pēdējais no Latvijas delegācijas startēja saldenieks Edgars Bergs. Lodes grūšanas sacensībās Edgars pēdējā mēģinājumā sasniedza savu personīgo rekordu (15,54 m), kas viņam deva 2.vietu un paralimpisko spēļu sudraba medaļu.
Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
112

Apinis triumfē Pekinā ar rekordu

Birzgalietis Aigars Apinis šodien Pekinas paralimpisko spēļu diska mešana sektorā izcīnīja zelta medaļu apvienotajā F33/F34/F52 grupā, labojot sev piederošo pasaules rekordu - 20.47 metri.