Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Pekinā startējušas abas mūsu vieglatlētes

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pekinā startējušas abas mūsu vieglatlētes
Ingrīda Priede
Foto: www.lpkomiteja.lv

Savu startu Pekinas paralimpiskajās spēlēs beidzot sagaidīja arī vieglatlēte Ingrīda Priede. Šodien viņa kopā ar otru Latvijas vieglatlēti Lieni Gruzīti sacentās lodes grūšanā, īsi pirms tam Liene paspēja piedalīties 100 metru sprinta kvalifikācijas skrējienā.

Abu mūsu meiteņu (sportistēm ir dažādas medicīniskās grupas) sezonas labākie sasniegumi neļāva viņas ierindot starp sacensību favorītēm, lai gan Ingrīdai jau bija paralimpisko spēļu pieredze un Atēnās izcīnīta 6.vieta. Ņemot vērā, ka viņas pūrā ir arī Eiropas čempionāta bronzas medaļa un Pasaules čempionāta zelta godalga, varējām cerēt uz arī uz kādu patīkamu pārsteigumu, tomēr – nekā. Ne Ingrīda Priede, kura savā labākajā mēģinājumā lodi raidīja 9,21 m tālu, ne arī Liene Gruzīte (7,66 m), neiekļuva labāko astotniekā. Interesanti, ka Ingrīda precīzi atkārtoja savu sezonas rekordu, bet Liene no savējā nedaudz tomēr atpalika. Par lodes grūšanas turnīra uzvarētāju kļuva ķīniete Na Mi (1129 punkti), 2.vietā lietuviete Aldona Grigaļuniene ar 1102 punktiem (Lietuvai pirmā medaļa Pekinā!), bet 3.vietā – čehiete Eva Berna (1057 punkti).

100 metru sprintā Liene Gruzīte finišēja ar rezultātu 16,83 sekundes, bet finālskrējienam nekvalificējās. Pat viņas personīgā rekorda atkārtojums (15,05 sekundes) nebūtu nodrošinājis ceļazīmi uz finālu.

Līdz ar šiem diviem startiem Lienes debija paralimpiskajās spēlēs ir noslēgusies (vakar viņa piedalījās šķēpmešanas turnīrā), bet Ingrīda vēl mēģinās sevi apliecināt diska mešanas sektorā. Šis starts paredzēts svētdien, 14.septembrī.

  +5 [+] [-]

, 2008-09-11 20:34, pirms 16 gadiem
Prieks ka cilveki neksatoties uz savu veselibas stavokli, nenolaiz rokas, bet turpina dziivot...

     [+] [-]

, 2008-09-11 22:16, pirms 16 gadiem
Nekas vēl nav beidzies!!
Dzīve turpinās un panākumi neizpaliks!!