Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

SPteam.lv: Pļaviņa un Samoilova ceturtā diena Pekinā

SPteam.lv: Pļaviņa un Samoilova ceturtā diena Pekinā
Aleksandrs Samoilovs
Foto: www.fivb.com

"Ceļamies jau agrāk, jo otrā spēle mums būs deviņos no rīta, līdz ar to vajadzēs celties agri," blogā SPteam.lv raksta Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs. Tāpat sportists raksta, ka viņa un Mārtiņa attiecības ir labas un viņš nesaprot izskanējušos komentārus par abu ne pārāk labajām attiecībām.

Ceļamies jau agrāk, jo otrā spēle mums būs deviņos no rīta, līdz ar to vajadzēs celties vismaz septiņos. Tāpēc ilgi neguļam un jau astoņos bijām augšā. Kā jau ierasts no rīta peldbaseins - labākais variants lai pamosties. Pēc nopeldētiem dažiem baseiniem iegājām uz dažam minūtēm pirtī un tad uz brokastīm.

Tad mazliet atpūtāmies un devāmies uz treniņu smiltīs. Karstums bija nereāls un jau pēc dažam minūtēm krekls ir tik slapjš, it kā būtu tik tikko izņemts no veļas mašīnas. Laukumos pie mums piegāja pasaules slavenākais pludmales volejbolists Karch Kiraly, trīs Olimpisko zeltu ieguvējs. Vienīgais volejbolists, kam ir izdevies uzvarēt gan zāles, gan pludmales volejbolā. Pašreiz viņš jau ir beidzi savu profesionālu karjeru un tagad strādā par žurnālistu. Viņš komentēs mūsu ar amerikāņiem spēli un uztaisīta ar mums nelielu interviju. Pēc sarunas uztaisījām ar viņu kopīgu bildi, kā nekā leģenda.

Vakarā mūsu delegācijai bija karoga svinīga pacelšanā. Pulcējamies pie mūsu mājiņas visi (izņemot basketbolistes, viņam bija treniņš un atbrauca uzreiz uz karoga pacelšanās vietu), uztaisījām visi kopā bildi un tad devāmies uz Olimpiskā ciematiņa laukumu, kur notika sportistu sveikšana Latvijas karoga pacelšana un Latvijas valsts himnas izpildīšana. Uz šo pasākumu bija atbraucis arī valsts prezidents Valdis Zatlers kopā ar sievu un dēlu.

Pēc oficiālas daļas visa delegācija devās uz biznesa centru blakus mūsu mājiņai, kur notika neoficiāla daļa: bildēšanas ar prezidentu un citiem delegācijas dalībniekiem, un iepazīšanas ar sportistiem, kurus nebijām pazinuši. Papļāpāju ar basketbolistēm, ar kurām biju trenējies jaunībā un pavadīju ne vien vienu treniņnometni.

Taču mēs ilgi tur nepalīkam, jo kad visi jau devās mājās gulēt, mēs devāmies uz treniņu, jo 22:00 mums bija sarunāts sparings ar austriešiem Gosch/Horst. Nospēlējam 1:2 ar viņiem. Sakām jau pierast spēlēt lampu gaismās. Sākuma man bija ļoti grūti, jo tās lampas ir ļoti spilgtas.

Lasu portāla eSports.lv komentārus un esmu šokā, par to, ko raksta par mūsu attiecībām ar Mārtiņu. No kurienes ir tāda informācija, ka mums ar viņu ir baigais konflikts. Tas ka mēs pēc Olimpiādes divus turnīrus nospēlēsim atsevišķi neko nenozīmē. Attiecības mums ir normālas, nekāda konflikta nav, un vairāk ka parasti mēs nestrīdamies. Vienkārši pēc ļoti grūtas Olimpisko spēļu kvalifikācijas gribās mazliet atpūsties viens no otra un uzspēlēt vairāk savam priekam.


, 2008-08-08 23:33, pirms 16 gadiem
nu davai puikas kapājat!
, 2008-08-09 00:03, pirms 16 gadiem
kur varees redzeet netaa riit vinju speeli??
, 2008-08-09 00:20, pirms 16 gadiem
, 2008-08-09 00:29, pirms 16 gadiem
tur vairāk teksti, par ko jādomā autoriem. šie ļoti publiski džeki, lai veicas!
, 2008-08-09 15:00, pirms 16 gadiem
Davai puishi turas! Es skatishos visas speles un ceru uz Juusu briinumu
Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
6

Karogu noslēguma ceremonijā nesīs Apinis

Paralimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Pekinā, kas risināsies šodien, Latvijas karogu uzticēts nest paralimpiskajam čempionam un vicečempionam attiecīgi diska mešanā un lodes grūšanā Aigaram Apinim.
Edgars Bergs apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
24

Edgars Bergs – paralimpisko spēļu vicečempions

Šorīt Pekinas paralimpiskajās spēlēs kā pēdējais no Latvijas delegācijas startēja saldenieks Edgars Bergs. Lodes grūšanas sacensībās Edgars pēdējā mēģinājumā sasniedza savu personīgo rekordu (15,54 m), kas viņam deva 2.vietu un paralimpisko spēļu sudraba medaļu.
Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
112

Apinis triumfē Pekinā ar rekordu

Birzgalietis Aigars Apinis šodien Pekinas paralimpisko spēļu diska mešana sektorā izcīnīja zelta medaļu apvienotajā F33/F34/F52 grupā, labojot sev piederošo pasaules rekordu - 20.47 metri.