Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Samoilova: "Ikdienā diezgan reti spēlējam pret komandām, kuras nepazīstam"

Rolands Eliņš

Samoilova: "Ikdienā diezgan reti spēlējam pret komandām, kuras nepazīstam"
Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa. Foto: Māris Vancevičs/LOK

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova pēc uzvaras D apakšgrupas otrajā spēlē sarunā ar Latvijas medijiem izteica gandarījumu par gūto panākumu pret pretiniecēm, kuras līdz šim nebija īsti iepazinušas. Tāpat viņas paskaidroja savu tērpu izvēli, norādot, ka vēlējušās vērst uzmanību un zaļo krāsu Latvijas dabā un zaļo kustību kā tādu.

"Bija saspringta spēle, bet domāju, ka mums labi gāja," teica Tīna Graudiņa. "Atradām brīdi, kad varam uzlauzt viņas, it īpaši pa garo līniju, noturējām savu uzņemšanu, kas palīdzēja mums noturēt punktu starpību."

"Šodien bija jau cita diena," Graudiņa norādīja, ka pirmās spēles neveiksmi izdevies atstāt pagātnē. "Pirms sākuma uzsita nedaudz nervi, patiesībā šodien es pat biju vairāk satraukusies nekā pirms iepriekšējās spēles, bet varbūt tas bija tas veselīgais uztraukums, jo spēle aizgāja daudz labāk."

Arī Samoilova uzsvēra, ka par pirmo spēli vairs nevajag runāt: "Tā ir pagātnē, šodien mums ir uzvara un iesim uz priekšu."

Uz jautājumu par mazo izrāvienu nozīmi spēles gaitā Graudiņa atbildēja, ka katrs punkts ir svarīgs: "Mēs nedomājam laukumā, ka tagad uzvarējām četrus punktus pēc kārtas vai tamlīdzīgi, nē, mēs domājam par katru punktu." Samoilova papildināja, ka konkrētajā brīdī ir doma par to, kuru kombināciju uzspēlēt un kā rīkoties, un spēlētājas ar smaidu atklāja, ka ir ļoti priecīgas par to, ka beigās izdevās viena viņām īpaša kombinācija.

Šodien spēle bija pret Paragvajas duetu Poleti un Valjenti, kuras nepieder pasaules elitei un attiecīgi galvenajos turnīros nemaz tik bieži nestartē. Latvijas spēlētājas atzina, ka nav viegli sagatavoties spēlei pret šādām pretiniecēm. "Diezgan grūti, jā, it sevišķi tādēļ, ka tā ir komanda, kurai nav, ko zaudēt. Viņas iziet laukumā ar smaidu un spēlē uz urrā, sak, kā būs, tā būs. Diezgan reti ikdienā spēlējam pret komandām, kuras nepazīstam, pārsvarā jau tomēr spēlējām pret vienām un tām pašām. Tāpēc no vienas puses ir interesantāk aizvadīt šādas spēles, bet no otras puses nezinām, ko viņām sagaidīt," teica Samoilova.

Graudiņa un Samoilova norādīja, ka taktiski nebija gatavojušās citādi kā uz pirmo spēli, nedomājot par to, vai konkurentes vairāk servēs pa Tīnu vai pa Anastasiju. "Neteikšu, ka mums ir parocīgāk, ka servē pa mani, bet pierastāk," sacīja Samoilova. "Mums tāpat ir plāns A un B un C."

Šodienas spēlē bija labi sajūtams Latvijas līdzjutēju atbalsts. "Forši, ka viņi bija savākušies bariņā un tāpēc bija labāk dzirdami," sacīja Graudiņa.


Graudiņai un Samoilovai nākamā spēle būs pēc divām dienām pret Kanādas spēlētājām Vilkersoni un Humanu-Paredesa, šīs apakšgrupas nosacītajām favorītēm. "Droši vien vairāk servēsim pa mazo spēlētāju," aicināta ieskicēt šīs spēles potenciālo gaitu, teica Graudiņa. "Domāju, ka arī viņām būs plāns A un B, tāpat kā mums. Parasti jau tā notiek, ka katru no pretiniekiem spēlē" patausta" - kā jūtas viena un kā otra."

Turnīra kalendārs paredz, ka izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas divas labākās komandas un divas no sešām labākajām trešo vietu ieguvējas, kamēr pārējās četras trešo vietu ieguvējas sacentīsies pārspēlēs, kas notiks pēc grupu noslēdzošajām spēlēm. Latvijas spēlētājas teica, ka šādu iespējamību ņem vērā un no tā, ka varētu nākties aizvadīt divas spēles īsā laika periodā, nebaidās.

Šodienas spēli Latvijas spēlētājas aizvadīja zaļās formās, un viņas pastāstīja, ka savus tērpus veidojušas pašas. "Katrā no tiem vēlējāmies ielikt kādu domu," sacīja Samoilova. "Un šis tērps simbolizē Latvijas mežus un Latvijas dabu un vispār zaļo domāšanas veidu. Kā sporta veids, kas notiek zem klajas debess, pludmales volejbols ir pakļauts dabai, un spēlēt ekstremālās temperatūrās paliek arvien grūtāk un grūtāk, tādēļ vēlējāmies vērst uzmanību uz zaļo virzienu." "Turklāt Latvijas daba mums ir tik skaista un zaļa, vēlējāmies to īpaši atzīmēt," piebilda Samoilova.
Pirmo spēli viņas aizvadīja sarkanās formās, šodien spēlēja zaļās, bet trešajai spēlei ir ieplānots trešais tērps. Kāds tas būs un ko tas simbolizēs, viņas smaidot vēl neatklāja.

Sportacentrs.com

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!