Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Pludmales volejbola sieviešu turnīrā uzvar favorītes, lietuvietēm otrais zaudējums

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pludmales volejbola sieviešu turnīrā uzvar favorītes, lietuvietēm otrais zaudējums
Barbara pret Aini Raupeliti. Foto: AP/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vēl vienu zaudējumu piedzīvoja Lietuvas duets Monika Paulikiene un Aine Raupelite, kuras nespēja izrādīt pienācīgu pretestību brazīlietēm. Trīs citās cīņās arī pie uzvarām tika dueļu favorītes.

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā sievietēm Šodien aizvadīja A un E grupas komandas. E grupā otro cīņu aizvadīja lietuvietes Monika Paulikiene un Aine Raupelite, kuras sacentās pret grupas favorītēm, brazīlietēm Karolīnu Salgado un Barbaru Seikasu. Spēles ievadā lietuvietes spēja nospēlēt pie pretinieču serves, bet tad brazīlietes veica izšķirošu izrāvienu setā, izvirzoties vadībā ar 9:3. Pēc tehniskā pārtraukuma lietuvietes sadeldēja deficītu uz pusi, bet slikti aizvadīja seta galotni, piekāpjoties brazīlietēm ar 13:21.

• Otrā seta sākumā Lietuvas duetam izdevās izvirzīties vadībā ar 4:2, bet ar to arī pozitīvisms apsīka. Brazīlietes pārņēma iniciatīvu un līdz tehniskajam pārtraukumam iekrāja piecu punktu pārsvaru (13:8). Izrāviens turpinājās arī pēc atpūtas brīža, kas atlikušo spēles daļu padarīja par formalitāti, spēlei noslēdzoties ar rezultātu 0-2 (13:21, 14:21). Lietuvietēm izšķirošā cīņa par tikšanu izslēgšanas spēlēs būs pret japānietēm Akiko Hasegavu un Miki Iši, kurām arī pirmajās divās spēlēs divi zaudējumi.

• A grupā varēja gaidīt interesantu cīņu par otro uzvaru starp brazīlietēm Anu Patrisiju/Dudu un spānietēm Lilianu/Paulu. Tiesa šī spēle izvērtās līdzīgi kā Brazīlijas otra dueta cīņa pret lietuvietēm. Ana Patrisija un Duda spēles ievadā izvirzījās vadībā ar 10:3, pie tā nedomājot apstāties. Seta otrajā pusē pārsvars vēl pieauga, brazīlietēm gūstot panākumu ar 21:12. Otrajā setā spānietes ne uz brīdi nepabija vadībā, atkal ātri vien tiekot pie pamatīgiem mīnusiem uz rezultāta tablo. Gala rezultātā brazīlietēm viegla uzvara ar 2-0 (21:12, 21:13).

Parīzes olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 30. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
A grupaGotardi/Menegati (ITA) - Marva/Elghobaši (EGY)2:0 (21:16; 21:10)
E grupaKerola/Barbara (BRA) - Paulikiene/Raupelite (LTU)2-0 (21:13; 21:14)
A grupaAna Patrisija/Duda (BRA) - Liliana/Paula (ESP)2-0 (21:12; 21:13)
E grupaStama/Shona (NED) - Akiko/Iši (JPN)2-0 (21:16; 21:14)

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle